Võrgustagem i-punktid

Eile avati Salmel Sõrve infopunkt. Arvestades Sõrve säärt külastavate turistide hulka, on tegu igati kiiduväärt algatusega. Pigem paneb imestama, et seda varem tehtud pole, sest turism on meie saare üks suuremaid tuluallikaid.

Pisikese häirekella annab aga teadmine, et tegu on projekti kaudu rahastatava ettevõtmisega. Tähendab see ju, et kui uut projekti ei rahastata, peab vald ise raha andma või pannakse infopunkti uksed kinni.

Seni kuni haldusreformiga pole valdasid kokku liidetud, võiks Saaremaa omavalitsuste liit võtta infopunktide võrgustiku rahastamise oma õlgadele. Turistid liiguvad maakonnas üsna kindlat marsruuti mööda. Seega asuvad juba olemasolevad infopunktid päris heades kohtades. Nende tegutsemist oleks vaja vaid natuke toetada.

Need omavalitsused, kes trassilt kõrvale jäävad, saavad info oma valla vaatamisväärsuste kohta anda tõmbekeskuste infopunktidesse. Küllap leidub neidki huvilisi, kes ei pelga suurelt teelt kõrvale keerata.

Siinkohal võib tekkida küsimus, et kui Kuressaares on olemas turismiinfokeskus, miks peaks seda dubleerima. Ikka selle pärast, et elu maal välja ei sureks. Ka oskab kohalik inimene oma piirkonnast veenvamalt rääkida kui arvutiekraanilt infot ammutav pealinlane.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)