Tuleb viies küladepäev

Laupäeval hakkavad Pihtla valla külad omavahel taas mõõtu võtma. Päev algab traditsiooniliste küladevaheliste võistlustega: võrkpall, teatevõistus, korvpalli vabavisked, köievedu ja mõistust saab teritada viktoriinis.

“Selle ürituse eesmärk on valla erinevate piirkondade inimesed kokku tuua,” ütles tänavuse küladepäevade päevajuht Taavi Tuisk. Ta lisas, et seekordne küladepäev on varasematega võrreldes veidi teistmoodi. Kui viimased paar aastat on küladepäeva peetud koos jaanipäevaga, siis seekord toimub see ajaliselt varem. “Aga loodame, et tullakse ikka kohale,” sõnas Tuisk.

Seekord on tulemas ka rabarberitoitude konkurss. Toidud tuleb kella 14-ks viia külamajja koos ümbrikuga, milles on toiduvalmistaja nimi ja toidu retsept.

Küladepäeval tegutsevad õpitoad, on loterii ja töötab ka puhvet. Õhtul kl 18 algab pidulik osa, kus Pihtla vallavanem Jüri Saar kuulutab välja heakorrakonkursi parimad ja autasustatakse spordivõistluste tublimaid. On kultuuriprogramm ja tantsu saab lüüa Ursula Jakobsoni bändi saatel.

Esimest korda toimus Pihtla valla küladepäev viis aastat tagasi Kõljala külaplatsil, vahepeal on kokku saadud ka Sandlas, Pihtlas, Vättal jm ning homme kohtutakse taas Kõljalas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 385 korda, sh täna 1)