Sinitihane tegi Suure Tõllu tuhatoosi pesa (7)

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Suure Tõllu puhkekülas seinale kinnitatud neljakandilisse tuhatoosi on endale pesa teinud sinitihane. Tuhatoosi sisse piiludes õnnestus esialgu üle lugeda kaheksa imetillukest linnupoega, kes kõik siis, kui kastiluuk üles tõsteti, nokad pärani ajasid.

Suure Tõllu puhkeküla koordineeriva operaatori OÜ Migera juhatuse liikme Riivo Alliku sõnul on linnud ka varem teinud pesa kummalistesse kohtadesse, näiteks õlletünnidesse jm. Eelmisel aastal oli näiteks üks linnupesa otse ukse kohal (väiksel pildil). “See näitab, et asume looduskaunis kohas,” muigas Riivo Allik.

Administraator Kirsti Vallaste sõnul ei ole suitsetamise keeld seni külastajates küsimust tekitanud, tuhatoosile paigaldatud sildist “Ettevaatust, linnupesa!” on aru saadud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 086 korda, sh täna 1)