Lasteaiaõpetajad soovivad ühtset töötasu alammäära (2)

Eesti lasteaiaõpetajate palgad erinevad maakonniti olulisel määral, mistõttu on lasteaednikud kogunud üle 16 000 allkirja, et saada seadusemuudatus lasteaiaõpetajate töötasu alammäära kehtestamiseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lasteaiaõpetaja teenib Kallaste linnas 427 eurot kuus, aga Vormsi saarel üle kahe korra rohkem ehk 1132 eurot kuus ning lasteaednike sõnul on selline palkade erinevus ebameeldiv. Nende sõnul on väiksemad ja vaesemad omavalitsused olukorras, kus lasteaeda tuleb palgata erihariduseta inimesi, sest rikkamad vallad meelitavad linnast õpetajad suurema palgaga enda juurde tööle.

Eesti lasteaednike liidu esimehe Liili Pille sõnul ei tohiks lasteaiaõpetajate palk sõltuda omavalitsuse jõukusest ning tema hinnangul peaks palk olema ühsesugune üle Eesti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 424 korda, sh täna 1)