Kuressaare tennisekeskus saab moodsad väljakud

UUDSED VÄLJAKUD: Tennisekeskuse haldusjuht Madis Arge näitab uue väljakukatte aluspõhja ning näha on ka vanasse kattesse puuritud augud, mille kaudu äravoolav vesi võimaldab kohe pärast vihmasadu mängima hakata. Foto: Raul Vinni

UUDSED VÄLJAKUD: Tennisekeskuse haldusjuht Madis Arge näitab uue väljakukatte aluspõhja ning näha on ka vanasse kattesse puuritud augud, mille kaudu äravoolav vesi võimaldab kohe pärast vihmasadu mängima hakata. Foto: Raul Vinni

Üsna pea on Mercedes-Benz Kuressaare tennisekeskuses endise kilehalli asemel valmimas väljakud, mis pikendavad oluliselt tennisesõprade välishooaega.

“Siin võib peale minna ka juba pool tundi pärast vihmasadu,” ütles keskuse haldusjuht Madis Arge uute rajatavate Tennis Force’i kattega väljakute kohta. Praegustel punastel savi-liivkattega väljakutel on lood vihmasadude korral nukramad. “Tund aega paduvihma ja tuleb päev-poolteist oodata,” tõi Arge näite. “Uute väljakute rajamise peamine eesmärk ongi hooaja pikendamine ja veel paremate mängimisvõimaluste loomine.”

Kui vana tehnoloogia järgi tehtud väljakutel on savi-liivkate pandud killustikupadja peale ja nõuab pidevat niisutamist, siis uued süsteemid on sootuks teistsugused. Endiste kilehalli all olnud kõvakattega väljakute peale pannakse kiht liimiga segatud telliskivipuru. See on piisavalt pehme ja imab ka vett, mis läheb maapinda läbi alusväljaku puuritud aukude. Väljak kaetakse liivaga, mis kokkuvõttes annab sama värvi ja tunnetuse kui savi-liivväljakul.

Väljakut tuleb Arge sõnul tulevikus kasta vaid selleks, et see ei tolmaks. Ühe uuendusena on teistmoodi maha märgitud ka väljaku piirid. Kui seni on plastikust piirid pandud sisuliselt väljaku peale, siis uutel väljakutel freesitakse väljakusse sooned ja piirded pannakse sinna. Madis Arge kinnitusel vastavad väljakud oma kvaliteedilt rahvusvaheliselt nõutud tingimustele.

Eestis on taolisel meetodil tehtud väljakuid seni olemas vaid mandrimaal ja neidki pole ülemäära palju. Arge tõi näitena Käärikul ja Tartus Toomemäel asuvad väljakud. Uute väljakutega kokku on Kuressaare tennisekeskuses kaheksa välisväljakut ja kolm siseväljakut.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 827 korda, sh täna 1)