Endine kontrabassimängija tõttab appi (1)

Foto: erakogu

Foto: erakogu

Muusik Jaan Tätte üleskutsele koguda muusikasõprade abiga kokku nõnda palju raha, et Orissaare muusikakoolile õnnestuks osta hädavajalik kontrabass, reageeris eile üks endine kontrabassimängija, Karala küla elanik Tõnis Ots.

Ots teatas, et tal on pakkuda üks hea Tšehhi kontrabass. Otsa sõnul käis just neljapäeval tema pilli proovimas kontrabassi õppejõud ja Estonia Teatri orkestri kontsertmeister Meeme Saareväli, kes kinnitas, et pill on korralik.

Päris tasuta ta väärt pilli siiski ära ei anna, kuid soodukat teeks orissaarlastele küll. Ehkki pilli hinnaklass on umbkaudu 2500 eurot, annaks ta selle Orissaare muusikakoolile 2000 euroga. Hind sisaldab Otsa sõnutsi põhiliselt pilli remondikulusid ja see 500 eurot, mille võrra ta hinnast alla annaks, olekski temapoolne toetus.

“Kõige huvitavam on see, et ostsin selle pilli Orissaare komisjonipoest 10 aastat tagasi. Remontis selle pilli samuti kontrabassimängija ja pillimeister Andi Villental,” rääkis Tõnis Ots. Ta märkis, et seda kontrabassi sooviksid osta ka Tallinna koolid, aga ta ise eelistaks selle Orissaare koolile müüa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 473 korda, sh täna 1)