Kalle Koov rajab pargi äärde korterelamu (7)

Kalle-KoovEttevõtja Kalle Koov (fotol) ostis Kuressaares losspargi ääres asuva endise polikliinikuhoone, ajaloolise Kaitseliidu Kodu, ja plaanib selle korterelamuks renoveerida.

Kalle Koovi sõnul on Allee 1 asuv ajalooline hoone väärt seda, et see lõpuks, pärast paarikümne aasta pikkust ootamist korda saaks. Koov lisas, et esialgu on palju tegemist paberimajandusega ja täpsemaid plaane on veel vara avada. Küll on aga tema sõnul kindel, et majasse võib tulla vähemalt kümme või tosin korterit.

Allee tänav 1 majas asus Kaitseliidu Saaremaa maleva staap aastatel 1937–1940. Kuni 1992. aastani tegutses majas polikliinik, pärast seda on hoone seisnud kasutuseta. 80-ndate lõpul oli plaan kohandada see Kuressaare lastekunstikooliks, kuid seoses omandireformiga jäi kava realiseerimata ja hoone tagastati 1995. aastal kohtuotsusega Kaitseliidu Saaremaa malevale.

Kaitseliit plaanis maja rekonstrueerida Saaremaa maleva staabiks aastatel 2010–2011, kuid riigieelarves ja Kaitseliidu investeeringute eelarves 2008. aastal masust tingitult tehtud kärbete tõttu jäi see plaan ellu viimata.

Eelmise aasta kevadel müüs Kaitseliit hoone enampakkumisel, kuid uued omanikud oma plaane seal realiseerima ei hakanud ning müüsid 2378 m2 suuruse kinnistu eelmisel nädalal edasi Kalle Koovi ettevõttele Michelseni Maja.

Ajaloolist Michelseni pansionaati on esmakordselt mainitud 1896. aastal. Lisaks pansionaadile olevat seal vähemalt 1919. aastal olnud ka saksa segagümnaasium ning 1937. aastal müüdi hoone Kaitseliidule.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 235 korda, sh täna 1)