Pediküür pole mingi peenutsemine

VARBAD KORDA: Ireen Morguni sõnul peaksid regulaarselt pediküüris käima ka mehed. Foto: Raul Vinni

VARBAD KORDA: Ireen Morguni sõnul peaksid regulaarselt pediküüris käima ka mehed. Foto: Raul Vinni

Kuressaares Vally salongis küünetehnikuna töötav Ireen Morgun ütleb, et mehed peaksid pediküüris käima samal põhjusel, mis naised.

“See on tervise seisukohast väga oluline,” ütleb Ireen, tähendades, et jalgade viletsast olukorrast võib alguse saada seenhaigus ja sellest tulenevalt omakorda muud tervisehädad. Just meestel vanuses 40 ja vanemad on seenhaigus kerge tekkima.

Nahk ja küüned korda

Kuna seenhaiguse ravi on aeganõudev ja pikaldane protsess, samuti kallis, on oluline seene ennetamine. Küünetehnik lõikab küüned, teeb korda paksenenud kannad, eemaldades surnud naharakud, ja ravib lõhenenud kannad. Kui lõhed on juba tekkinud, siis neist ise kodus pimsskiviga hõõrudes lahti ei saa, ütleb Ireen. Kui kand on aga lõhenenud, siis on kehv kannale toetuda ja keharaskus kandub mujale. Sellest tulenevad aga järgmised mured, selja- ja puusavalud. Samuti on paksenenud kannanahk see, mis ebameeldivalt lõhnab.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 735 korda, sh täna 1)