Täna algab orhideefestival “Märka lille” (1)

Täna avatakse Vilsandi rahvuspargis III Saaremaa orhideefestival “Märka lille”, mis on seekord pühendatud Eesti looduskaitse ja Vilsandi rahvuspargi eelkäija Vaika linnuriigi 105. aastapäevale.

Ürituse eesmärk on teavitada üldsust Eesti looduse ühest omapärasemast botaanilisest kooslusest – looduslikest orhideedest – ja suunata Vilsandi rahvuspargi külastajaid neid lilli märkama ja hoidma, juhtides tähelepanu looduslike orhideede liigirikkusele ja omapärale meie looduses ja kultuuripärandis.

Peakorraldajate, ettevõtjate Maarika Toomeli ja Anneli Teppo-Toosti koostatud programmi mahub mitukümmend huvipakkuvat üritust. Festival algab täna kl 12 Loona mõisas Urmas Tartese loenguga “Orhideed ja putukad”. Loengule järgneb loodusretk koos Urmas Tartesega. Õhtul kell 20 on Kihelkonna rahvamajas Diana Klasi kontsert.

Pühapäeval kl 12 algab Loona mõisast retk “Pildistame lilli ja putukaid koos Urmas Tartesega”. Sama päeva õhtul kl 20 annab Loona mõisas kontserdi “Jasmiiniaed unenäos” rahvusooperi Estonia solist Triin Ella. Teda saadab organist Ulla Krigul. Festival jätkub neljapäeval, 25. juunil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 279 korda, sh täna 1)