Politsei aitab koolidel olla valmis ohuolukordadeks

meelis juhandiTänavu on politsei külastanud Saaremaa koole, et koos kooli personaliga arutada koolide turvalisust ning kuidas valmistuda võimalikeks ohuolukordadeks.

“Anname käitumissoovitusi, mida õpetajad peaksid tegema, kuidas informeerima, ja see on kooliti erinev,” ütles Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi (fotol) ja rõhutas, et on oluline, et plaan ei oleks tehtud lihtsalt plaani pärast.

“Arutame koos õpetajatega läbi, mis on nende võimalused ja kuidas nad käituksid. Vaatame üle ka nende algplaani, et kui midagi ohtlikku reaalselt juhtuma peaks, kui palju siis selleks valmis ollakse,” selgitas Juhandi.

Põhikooli ja gümnaasiumiseaduse kohaselt on hädaolukorra lahendamise plaan põhikoolidele ja gümnaasiumidele kohustuslik. Seega vaadatakse Juhandi sõnul iga külastatud kooli puhul koos üle, mida võiks ja peaks mistahes hädaolukorras tegema.

Koolitusi ajendas korraldama eelmisel aastal Viljandi Paalalinna gümnaasiumis aset leidnud koolitulistamine. Koolikülastused jätkuvad Meelis Juhandi kinnitusel sügisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 218 korda, sh täna 1)