Leedri küla kutsub enda poolt konkursil hääletama (1)

LEEDRIT TUTVUSTAMA: Neljapäeva hommikul on oma koduküla ERR-i “Terevisiooni” saates tutvustamas ka siirupiemand Liisi Kuivjõgi. Foto: Sander Ilvest

LEEDRIT TUTVUSTAMA: Neljapäeva hommikul on oma koduküla ERR-i “Terevisiooni” saates tutvustamas ka siirupiemand Liisi Kuivjõgi. Foto: Sander Ilvest

Veebruaris Tornimäe rahvamajas Saaremaa Kodukandi arengupäeval maakonna aasta külaks kuulutatud Leedri on ka üleriigilise aasta küla konkursil üks favoriitidest. Küla esinajad on tuleval neljapäeval “Terevisiooni” otsesaates.

Leedri küla on üle Eesti tuntust kogunud oma ettevõtmistega, olgu siis tegu külamaja (paargu) ehitamisega, pukktuuliku taastamisega või ehtsa saaremaise toote kadakasiirupi valmistamisega. Siia lisandub külaplatsil küla- ja kadakapäevade, kontsertide ja teatrietenduste (sealhulgas lastele), talgute ja muude külaelanikke ühendavate ürituste korraldamine.

Tunamullu osutus rahva lemmikkülaks Karala. Ka sel aastal saab rahvas oma lemmikküla valida. Kas leedrilased suudavad Karala edule samaga vastata? Kõik oleneb hääletajatest. Oma lemmiku poolt saavad huvilised hääletada “Terevisiooni” kodulehel kuni 12. juunini.

Leedri küla elanikud kutsuvad kõiki oma sõpru Terevisooni kodulehel toetushäält andma.

ETV “Terevisiooni” otsesaates 4. juuni hommikul on oma küla tutvustamas külavanem Indrek Tiitson ja Orbu talu siirupiemand Liisi Kuivjõgi.

Teadagi on Leedri küla peamine maitse kadakasiirup. Selle võtavad saarlased ka telestuudiosse kaasa. Mida aga veel? “Jäägu see saladuseks,” arvas Leedri küla elanik Jaanika Tiitson.

Hindamiskomisjoni eesotsas riigikogu esimehe Eiki Nestoriga võõrustab Leedri küla 29. juunil. Üleriigilisel aasta küla konkursil osalevatele küladele kingib Nurga puukool puuistiku. Seekord lehise. Konkurssi rahastab siseministeerium.

Aasta küla kuulutatakse välja Järvamaal 7. augustil Eesti külade XI maapäeval.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 882 korda, sh täna 1)