Tööinspektsioon kammis Saaremaa ehituseobjekte (2)

OHUTUS ENNEKÕIKE: Eile olid Kuressaares kaablipanekuga ametis Lauri Heinla (vasakul) ja Ants Vaher. Tööinspektor soovitab käpuli olijal igaks juhuks ka kiiver pähe panna, juhuks kui mullahunniku otsast miskit pudenema peaks. Foto: Raul Vinni

OHUTUS ENNEKÕIKE: Eile olid Kuressaares kaablipanekuga ametis Lauri Heinla (vasakul) ja Ants Vaher. Tööinspektor soovitab käpuli olijal igaks juhuks ka kiiver pähe panna, juhuks kui mullahunniku otsast miskit pudenema peaks. Foto: Raul Vinni

Tööinspektsioonil on kavas üle Eesti kontrollida vähemalt 200 ehitusobjekti. Saaremaal tehtud kontrollimine tõi välja tõsiasja, et puudusi on paraku piisavalt.

Siinne tööinspektor Rein Nelis tõdes, et Saare maakonna ehitusplatsidel valitsevale olukorrale on endiselt mõndagi ette heita. Kuu aja jooksul kontrollis ta 15 ehitusplatsi ehk 13 ehitusettevõtte objekte. Avastatud rikkumisi oli kokku 29.
Kõige ohtlikumaid rikkumisi võis näha katusetöödel, kuna töötajad ei kasutanud turvarakmeid koos ankurdatud ohutusköitega. Seda nägi ta kolmel ehitusobjektil.

Ohtlikkuse poolest võiks Nelise sõnutsi teisele kohale panna kaitsekiivrite mittekandmise, kui inimene teeb peavigastusohuga töid kas kõrgel paikneval töötamiskohal või kraana tööpiirkonnas. Selliseid rikkumisi oli viiel objektil.

Rikkumisi, mis seisnesid isikukaitsevahendite mittekasutamises, oli veelgi. Kaitseprille ei kasutatud neljal korral, kaitsejalanõusid kolmel korral ja mürarikkas töökeskkonnas ei kasutanud kuulmiskaitsevahendeid üks töötaja.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 197 korda, sh täna 1)