Saarlased esindavad Eestit hirvepeibutamise meistrivõistlustel

Eile sõitsid Saaremaa jahimehed Valgevenesse Brestis toimuvatele Euroopa hirvepeibutamise meistrivõistlustele. Eesti delegatsiooni juhib Eesti jahimeeste seltsi (EJS) tegevjuhi asetäitja Andres Lillemäe ning Eesti esindusvõistkonda kuuluvad saarlased Andres Maripuu, Priit Karu ja Endrik Raun. Kohtunike laua taga esindab Eestit keskkonnaameti jahinduse peaspetsialist Jaan Ärmus.

“Mehed on päris tõsist tööd teinud ja võistlusteks nädalas korra ikka harjutanud,” ütles Jaan Ärmus eile telefonitsi Riiast. Ta lisas muigamisi, et harjutamispäevad on meestel toimunud Andres Maripuu juures ja kõik sealsed hirvepullid olevat juba vaatamas käinud, millised need konkurendid välja näevad.

Võistlustel tuleb võistlejail matkida kaheksat erinevat häält, alguses jäljendada noort ja vana pulli, seejärel häälitsusi, mida pullid teevad omavahel kakeldes jne.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 381 korda, sh täna 1)