Pommigrupil oli töine esmaspäev

Esmaspäeval sai Lääne-Eesti pommigrupp väljakutse Saaremaale Leisi valda Metskülla, kus kohalik inimene oli metsast leidnud suurtükimürsu. Pommigrupp tegi kindlaks, et tegu on Saksa šrapnellmürsuga. Kuna mürsk kannatas transportimist, hävitati see samal päeval Mõntus Lõhangu hävituskohas.

Esmaspäeval võttis pommigrupiga ühendust metsamees, kes andis teada, et Salme vallas Kaimri külas leiti metsatööde käigus suur lõhkekeha. Helistaja kirjeldas leidu kui suurt ümarat eset.

Olles Saaremaal väljakutsel, sai pommigrupp veel kolmandagi väljakutse. Sedakorda oli Salme vallas Ansekülas metsast kännu alt leitud kaks käsigranaati. “Tegu oli Vene käsigranaatidega. Granaadid olid halvas seisukorras ja seetõttu hävitati need leiukohas,” ütles Kais.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 287 korda, sh täna 1)