Kalmistu ootab toetust kaasavast eelarvest

OTSE SÜNDMUSKOHAL: Idee autor Toivo Alt leiab, et sissepääs surnuaeda võiks olla ilusam ja turvalisem. Foto: Raul Vinni

OTSE SÜNDMUSKOHAL: Idee autor Toivo Alt leiab, et sissepääs surnuaeda võiks olla ilusam ja turvalisem. Foto: Raul Vinni

Kuressaare linnavolinik Toivo Alt ja linnakodanik Tiit Sarapuu tegid ettepaneku kasutada Kuressaare kaasava eelarve kaudu jagatavad 30 000 eurot Kudjape surnuaia uue osa parkla ja sissepääsu korrastamiseks.

“Meie ettepanek on kulutada kogu summa ühe koha peale. Spetsialistide hinnangul maksaks parkla ehitamine suurusjärgus 20 000 eurot. Parkla suurus jääks enam-vähem samaks. Plats tuleks asfalteerida ja piirata äärekividega. Ülejäänud raha eest saaks korrastada kiviaia, paigaldada värava kõrvale jalgrattahoidla ja parendada haljastust,” selgitas Alt, kelle isa on sellele kalmistule maetud. Ta kutsub lahkunute omakseid ja ka teisi linnakodanikke projekti poolt aktiivselt hääletama.

Küsimusele, miks linn pole varem parklat korda teinud, vastas kauaaegne linnavolikogu liige, et raha on alati vähe. “Kudjape surnuaial on mitmeid parklaid ja enamik neist on korda tehtud,” põhjendas ta.

Parkla rajamine pole aga ainus Kudjape kalmistuga seotud ettepanek. Välja on pakutud ka inventari ostmist ja urnimüüri rajamist.

Ettepanekute poolt saab hääletada kas Kuressaare linna kodulehel Volise hääletussüsteemi kaudu või teine võimalus on minna Kuressaare linnavalitsusse ja vormistada oma hääle andmine kohapeal. Eilse seisuga oli linnakodanikel valida 32 ettepaneku vahel.


Hääletus 31. maini

Kuressaare kodulehe andmetel saavad 25.–31. maini kestval rahvahääletusel osaleda kõik vähemalt 16-aastased Kuressaare linna kodanikud, kelle elukohaks on elanike registris märgitud Kuressaare linn. Sel aastal on uuendusena igal hääletajal kolm häält, mis tuleb anda erinevatele ettepanekutele.

Selleks tuleb valida endale kas teemade kaupa või koondnimekirjast kuni kolm meeldivat ettepanekut, logida ID-kaardiga või mobiil-ID abil sisse ja vajutada meeldivate ettepanekute juures olevat suurt rohelist hääletamisklahvi. Väljavalitud ettepanekud ilmuvad lehekülje ülemisse serva.

Volise hääletussüsteem kontrollib automaatselt hääletaja staatust Kuressaare kodanikuna rahvastikuregistrist. Kui Kuressaare sissekirjutus puudub, siis teavitab süsteem hääletajat sellest vastava tekstiga. Kõik elektrooniliselt hääletanud saavad kuni hääletamise lõpuni oma antud hääli ka muuta.

Kuressaare linnavalitsuse majas Tallinna tänav 10 kabinetis 203 saab oma hääle kirjalikult anda reedeni.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 559 korda, sh täna 1)