Kultuurijuhid käisid Ruhnus kolleegil külas (1)

Teisipäeva hommikul sõitsid Saare maakonna kultuuritöötajad Ruhnu saarele kolleegile külla.

“Meil oli selline kultuurne reis,” rääkis reisi “Kolleegile külla” korraldanud Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember. Ta lisas, et kevaditi toimuva väljasõidu üks eesmärke ongi teada saada, mida kolleegid teevad ja kuidas elavad. Nüüd on kõikidele valdadele ring peale tehtud ja Ruhnu saar oligi viimane.

Kultuurijuhid veetsid, nagu ametki eeldab, aega ikka kultuurselt. Nad kohtusid Ruhnu vallavanema Jaan Urveti ja kultuuritöötaja Kairi Lustiga, vaatasid ühiselt suurelt ekraanilt Eurovisioni eelvooru ja elasid kaasa Eesti laulule. Samuti tegid nad ümber saare matka, külastasid kordonit ja tuletorni, samuti imepärast Limo randa. Teisel õhtul näitas Laimjala rahvamaja juhataja ja Kinobussi eestvedaja Mikk Rand neile filmi “Supilinna salaselts”.

Kuna väikesaarele külla minnes tuleb seal endast hea mälestus jätta, värviti üheskoos Ruhnu muuseumi maja.

Krista Lembri sõnul on Ruhnu väga eriline ja ilus saar, kus torkab silma suurepärane heakord. “Seal on ka selline ehe külaelu, ei mingit ersatsi, on selline maalähedus, Ruhnu on hästi ruhnulik, teist sellist saart ei ole,” kiitis Krista Lember.

Tagasi Saaremaale jõudsid kultuurijuhid eile hommikul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 321 korda, sh täna 1)