FOTOD: Autotäis noormehi sõitis Kihelkonnal kraavi (32)

Autor: Irina Mägi

Autor: Irina Mägi

Autojuht kaotas Kihelkonna vallas pühapäeva ennelõunal auto üle kontrolli ja sõitis kraavi. Auto paiskus üle katuse.

Pühapäeval kell 11.05 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Kihelkonna vallas Abaja külas. Õnnetus toimus Viki-Kurevere tee 3,3 kilomeetril. Kurevere poolt Kihelkonna poole sõitnud Opel Astra juht sõitis oma sõidukiga teelt välja kraavi. Autos viibis lisaks juhile veel neli noormeest.

Kohalik elanik Hannes, kes oli õnnetuse ajal oma õues, rääkis, et nägi, kuidas auto kraavi kaldus. Ta läks sündmuskohale ja silmas, et kõrvalistmel olnud noormehel oli peahaav, teised noormehed seisid auto kõrval ja tundusid segaduses olevat. Autojuht, olles ilmselt šokiseisundis, oli läinud Kihelkonna poodi, et sealt helistada. Hiljem tuli ta avariikohale tagasi.

Kihelkonna päästekomando meeskonnapealiku kohusetäitja Guido Suurna sõnul saabusid nad sündmuskohale minuti jooksul. Päästekomando asub nimelt vähem kui kilomeetri kaugusel sündmuskohast. Kohale saabudes nägid nad kraavis sõiduautot, mille kõrvalistmel oli teadvuseta peahaavaga noormees.

Päästjad paigaldasid kannatanule kaelalahase, sulgesid verejooksu ja transportisid ta kanderaamil autost välja. Kannatanu anti üle kiirabile, kes toimetas ta Kuressaare haiglasse. Hiljem selgus, et autos oli kokku viis noormeest, nendest kaks kaebasid erinevate valude üle ning kiirabi vaatas nemadki üle, misjärel viis sündmuskohalt haiglasse. Autos olnutel olid kõigil turvavööd kinnitatud.

Kuressaare politseijaoskonna patrulltalituse välijuhi Erki Välinurme sõnul sai politsei teate, et Kihelkonna vallas on liiklusõnnetus. Välinurme sõnul selgitatakse menetluse käigus välja liiklusõnnetuse põhjused, samuti see, kas juht oli õnnetuse ajal alkoholijoobes või mitte.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 588 korda, sh täna 1)