Suvila omamine on paras luksus (4)

SUVILA MÄNDJALGA: Natalija Leiteni andmeil ostetakse suvilateks nii vanemaid talukomplekse kui ka uuemaid palkmaju. Foto: Irina Mägi

SUVILA MÄNDJALGA: Natalija Leiteni andmeil ostetakse suvilateks nii vanemaid talukomplekse kui ka uuemaid palkmaju. Foto: Irina Mägi

Just nõnda tõdevad kinnisvaramaaklerid Saaremaal. Ometi selliseid suviseid äraolemise paiku saarele soetatakse, mis siis, et suvila mõiste on natuke teisenenud – tänapäeval on suvilal ja suvilal vahe, kõik ei ole ühe vitsaga löödud.

Saaremaa kinnisvarafirma Compakt Kinnisvara juhatuse liige Martin Lember tõdes, et loomulikult köidavad Saaremaal suvila ostjat kõige enam meri ja kadakad. Oma rolli mängivad ka saare omapära, privaatsus ja siinne elustiil.

Tohutut suvilaostutormi viimastel aastatel siiski tekkinud ei ole ja Lember ei näe ka, et tekiks. “Suvila omamine on luksus ja paljud seda endale lubada ei saa,” nentis Lember. Ta märkis, et välismaalasest või mandriinimesest Saaremaa suvila omanikul jääb siin viibitud aeg üsna üürikeseks. “Siiski on suvilal ja suvilal väga suur vahe, mistõttu on ka pakkumisi seinast seina,” tähendas Lember. Mõni peab suvilaks ka suuremat eramut mere kaldal.

Sama tunnistasid ka teised maaklerid. LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing ütles, et täpne statistika suvilate kohta puudub, sest suvila mõiste on lai – selle alla mahuvad elamud, maamajad, mõisad, talud, aiamajad jne. “Nii ongi ühe kliendi jaoks suvila Saaremaal elamu Kuressaares ja teise kliendi jaoks talu Sõrves,” rääkis Saksing.

Suvilate või suvekodude hooaeg on tema sõnutsi just nüüd käimas ja aktiivsemalt hakati ses osas pakkumistega tutvuma aprillis. Samas on tänavune külm kevad maamajade või maakodude ostuhuvi juba jahutanud. “Teisalt kui kõrvutada vaid numbreid elamumaadega, siis on need tehtud tehingute osas eelmise aastaga sarnased – 30 (2015) ja 31 (2014),” märkis Saksing.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 729 korda, sh täna 1)