Mart Maastik: mingeid kokkuleppeid pole olnud (12)

MART MAASTIK: Miks peaks üldse enne kohtuotsust mingeid artikleid kirjutama? Foto: Raul Vinni

MART MAASTIK: Miks peaks üldse enne kohtuotsust mingeid artikleid kirjutama? Foto: Raul Vinni

Lümanda endine vallavolikogu esimees Mart Maastik kinnitab Jaanika Tiitsoni sõnu, et mingeid kokkuleppeid, et Atla raha võimalike tagasimaksete korral kannatavad Lääne-Saare valla Lümanda piirkonna investeeringud, pole tehtud.

Eilne Saarte Hääl vahendas endise Lümanda vallavanema Jaanika Tiitsoni Äripäevas ilmunud väidet, et tema ei mäleta kokkuleppeid, mis oleksid Atla ja Lümanda investeeringud omavahel sidunud. Kui Saarte Hääl küsis Tiitsonilt täiendavat kommentaari mittemäletamise kohta, ütles Tiitson, et seda teemat kommenteerib Mart Maastik.

Maastik kinnitas Tiitsoni väidet: “Seda teemat küll arutati, kuid mingeid selliseid kokkuleppeid pole me teinud.”

Samas kinnitas Kärla endine vallavanem Tiina Luks üleeile, et kokkulepped olid, ning Atla vaidluse tulemuse ja investeeringute seost rõhutas ka Lääne-Saare vallavanem Andres Tinno. Varem on Kaarma volikogus sellise kokkuleppe olemasolu tunnistanud praegune Lääne-Saare volikogu esimees Urmas Lehtsalu.

Mart Maastik lisas oma vastusele, et ta ei saa üldse aru, miks peaks enne kohtuotsust mingeid artikleid kirjutama.

“Atla sadama teema pole mingi kuritegu, vaid kahe osapoole vaheline vaidlus,” märkis Maastik. “Ka teistel ühinevatel valdadel olid eelnevate investeeringute eest kohustused üleval,” tuletas Maastik meelde, et Atla sadama toetuse tagasimakse jaoks võetud laen oli vajalik.

“Kuid kui meil on juba sellised “heategijad”, kes ühe käega lahkelt võimalusi pakuvad ja siis teise käega kuhjaga tagasi nõuavad, siis tuleb sellega leppida,” viskas ta kivi PRIA kapsaaeda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 856 korda, sh täna 1)