Jahimehed tahavad hundiküttimislube (18)

Kuna viimasel ajal on lammaste murdmine Saaremaal taas suurenenud, taotleb Saarte jahimeeste selts väljaspool jahihooaega kolme hundiküttimisluba.

“Kui on üks luba ja see ära kasutatakse, siis on tõenäoline, et see kahjutekitamine ei lõpe. Seega peaks kohe uus luba võtta olema ja see on ka põhjus, miks me taotlesime neid rohkem kui üks,” selgitas Saarte jahimeeste seltsi juhatuse esimees Mati Tang. “Arvata võib, et neid kahjureid on rohkem kui üks,” tähendas ta.

Keskkonnaameti jahinduse spetsialist Ivar Marlen ütles, et ametnikud tegelevad selle küsimusega ja seda, kas Saarte jahimeeste selts hundilube saab, on veel liiga vara öelda.

“Kui on korduvad murdmised kahjustuskohtades, siis oleme lube andnud igal aastal, aga praegu ei oska veel öelda, eks me menetleme ja tegeleme sellega,” märkis Marlen, kelle sõnul tehakse otsus esimesel võimalusel ja siis antakse sellest ka teada.

Hundi küttimise jahihooaeg lõppes 28. veebruaril. Viimati murti lambaid eelmisel nädalal Mustjala vallas Küdemal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 658 korda, sh täna 1)