Lähme õue (1)

Ida-Niidu elanike algatus rajada kolme korrusmaja peale üks ühine laste mänguväljak on igati tervitatav. Pole ju avalikus ruumis palju neid kohti, kus väiksemad lapsed saaksid ohutult mängida.

Need ajad, kui Kuressaares sai jalgpalli otse tänaval mängida, jäävad aastate taha. Majadevaheliste liivakastide asemel on autoparklad ja Smuuli tänava rulapargis ei taha vanemad tegijad nooremaid endile jalgu siblima. Nii ei olegi paljudes kohtades lastele enam ruumi, kuid nendes kohtades, kus ruumi veel on, võiks mänguplatsi peale täitsa mõelda.

Arvata võib, et kortermajas leidub ka vanemaid inimesi, kellele laste kilked meelt mööda pole. Tahaks ju rahus televiisorit vaadata. Samas, kui atraktsioonide vahele paigutada paar istepinki, peaksid nemadki rahule jääma.

Ka Kuressaare linna avalikes kohtades on varsti loota rohkem mänguväljakuid. Rajatakse ju mänguväljak lossihoovi ja teine parki. See ei tähenda aga, et kortermajade ümbruses, kus enim lapsi elab, mänguväljakuid vaja poleks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 137 korda, sh täna 1)