Kortermajade elanikud tegid üheskoos lastele mänguväljaku (10)

Kolm Ida-Niidu korteriühistut võtsid kätte ja rajasid ühisesse hoovi lastele uue mänguväljaku, juhuse tahtel valmis mänguplats emadepäeval.

Niidu 14 korteriühistu juhatuse liige Lauri Valdmets ütles, et kuna kolme maja lapsed mängivad ühises hoovis, otsustati mänguväljak teha koos Ida 72 ja 74 korteriühistutega. Mõte tekkis juba eelmisel aastal, kui korrastati hoovis asuvat liivakasti.

“Kuna mänguväljakud on tegelikult suhteliselt kallid, siis tihtipeale ongi nii, et ühele majale käib see üle jõu,” selgitas Valdmets, lisades, et oluline on sellised ideed võimalikult paljudega läbi rääkida. Valdmets märkis veel, et mida konkreetsem plaan olemas on, seda lihtsam on ka teisi kampa saada.

Puitkonstruktsioon, kus saab liugu lasta ja ronida, telliti, kuid kõik vajalikud tööd tegid elanikud ise ära. Konstruktsioon saadi umbes 600 euro eest ja sellele lisandus veel üht-teist vajalikku.

Lapsed tahavad peale lihtsalt ringijooksmise midagi muud ka teha, märkis Valdmets. Ta möönis, et hoovis kasvavad puud hakkasid laste ronimise all juba mõnevõrra kannatama. Nüüd on neil selleks otstarbeks oma mänguplats.

Tulevikus on Valdmetsa sõnul plaanis liivakasti servadesse puitlaudis lisada ja aastaid tagasi hoovis olnud kiik korda teha. Selles osas kavatsetakse aga pigem ainult lapsevanemate töö ja ressurssidega hakkama saada. “Kõike ei saa korteriühistu kuludesse panna, sest on ju palju elanikke, kellel ei ole lapsi,” selgitas Lauri Valdmets.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 332 korda, sh täna 1)