Reinuvader näppas tervisepargis lipanud koolipoisi jope (6)

Foto: Tiina Käen

Foto: Tiina Käen

Kuressaare gümnaasiumist (KG) üle tee asuvas tervisepargis elutseb üks nooruke rebane, kes teeb õpilastega teinekord kehalise kasvatuse tunde kaasa ja nihverdab võimalusel minema ka koolilaste üleriideid.

KG kehalise kasvatuse õpetaja Tiina Käen postitas sel nädalal koolilehte Meie KG teate kõigile, kes nn koolimetsas ringi liiguvad. “Täna (teisipäeva – toim) esimese tunni ajal tuli julge noor rebane stardipaika, luusis rahulikult ringi ja võttis paku peale jäetud jopedest ühe – 3.c õpilase oma – kaasa,” kirjutas õpetaja. Kuna õpetaja seda märkas, siis jälitas ta rebast ja sai jope metsast kätte. Käen lisas, et lapsel oli jopetaskus tühi kommipaber, mis rebases arvatavasti huvi tekitas.

Teise tunni ajal oli rebane aga uuesti platsis ja nuuskis jälle laste riiete lähedal ringi. “Samuti häiris ta 4.c klassi poiste jooksu, kuna hakkas nendega kaasa jooksma,” märkis Käen ja hoiatas, et ärgu siis rahvas asju rebasele kättesaadavas kõrguses hoidku – nii võib neist ilma jääda.

Tiina Käen rääkis Saarte Häälele, et tegelikult oli see parasjagu naljakas lugu. Praegu ta seal rebast rohkem näinud pole, aga eelnevatel päevadel jooksmas käinud lapsed nägid reinuvaderit küll. “Eks me näeme siin ka kitsi, jäneseid ja nastikuid-rästikuid,” tõdes Käen, et rebasepoiss pole tervisepargi ainus asukas.

Jutu panigi ta koolilehte teadmiseks, et asjad võivad kännu pealt kaduda ka “tänu” rebasele. Lapsi sai õpetaja sõnul rebasest ikka eemal hoitud, et nad liiga lähedale ei läheks ja metsloomadesse ettevaatlikult suhtuks. “Foto tegemise ajal seisab terve 3. klass minu kõrval ja rebast on pildistatud pärast seda, kui ta oli jope metsa tassinud ja tuli tagasi sama paku juurde, kust ta jope varastas.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 7 380 korda, sh täna 1)