Usklikud ulatasid volbriööl linnale abikäe (9)

KESKÖÖL: Kirstu kannavad esiplaanil paremal Viktor Martel, vasakul Aivar Arge. Foto: Veljo Puujalg

KESKÖÖL: Kirstu kannavad esiplaanil paremal Viktor Martel, vasakul Aivar Arge. Foto: Veljo Puujalg

Volbriööl, täpselt kesköötunnil võis Kuressaare kesklinnas taas näha omapärast vaatepilti, kui musta ja valgesse riietunud kuus meest liikusid kirstu kandes vaikides läbi kesklinna.

“Meie ilmalik eesmärk oli ulatada koguduste abikäsi linnavalitsusele, kogukonnale ja politseile just sellisel moel,” ütles Viktor Martel Rahu kogudusest. Ta lisas, et tähelepanu tahetakse pöörata just baaride lahtiolekuaegadele ja sellele, mis toimub Kuressaare kesklinnas varastel hommikutundidel. Näiteks Vaekoja pubi pannakse kinni alles hommikul kl 6.30. Sestap on ka protsessiooni toimumisaeg just volbriöö.

Korraldatu vaimulik mõte seisneb selles, et tühi kirst tähendab seda, et Kristus on üles tõusnud, haud on tühi, see on rõõmusõnum. “Meil kõigil on tohutu lootus, eriti lootusetutes olukordades,” tähendas Martel, lisades, et keegi ei pea surema, eriti veel noorelt kas avariide läbi, alkoholismi või narkomaania kätte.

Kogudus oli ööpalves alates kella 19-st ja lõpetas, kui ringkäik kirstuga oli tehtud. Lisaks Rahu kogudusele oli osalejaid ka teistest kogudustest. Seda on Marteli sõnul sekulaarsel maailmal võib-olla raske mõista, aga käib vaimne sõda ja seda iga inimhinge pärast. Reaktsioone ebatavalisele kirstukandmisele oli igasuguseid. Mehed liikusid kirstuga ringi pool tundi, käies läbi kesklinna baaride juurest ja kesklinna parklatest. Rahu kogudus korraldas sellist üritust teist korda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 622 korda, sh täna 1)