Vanameister Veiko Lember aitas Kuressaare võrkpallipealinnaks

HEA KOOSTÖÖ: Veiko Lemberi tõste lööb punktiks Siim Ennemuist. Foto: Tambet Allik

HEA KOOSTÖÖ: Veiko Lemberi tõste lööb punktiks Siim Ennemuist. Foto: Tambet Allik

Vanameister Veiko Lembri sekkumine Linnade Karika finaalis andis Kuressaare võrkpallmeeskonnale uut hoogu ning 0 : 2 kaotusseis pöörati Pärnu vastu 3 : 2 võiduks.

Treener Asko Esna märkis, et kui Veiko mängu tuli, hakkasid asjad paremini sujuma. “Ta mängis muusika lahti ja iga pill hakkas oma viisi mängima,” kiitis treener sidemängijat.

Kuressaare spordihoones mängitud kohtumises olid võõrustajad kaotanud esimese geimi 22 : 25 ja olid teises taga 12 : 16, kui treener Asko Esna tõi sidemängija Karel Ellermaa asemel sisse juba aastate eest tippspordist loobunud 37-aastase Veiko Lembri. Head tööd hakkas tegema ka Kevin Saar. Kuigi geim kaotati 19 : 25, sai meeskond vanameistri sekkumisel uue hoo sisse ja mängu tuli pööre.

Õnnestunud vahetuse teinud Asko Esna sõnul mängis Karel Ellermaa küll hästi, aga kuskil jäi midagi puudu ja meeskonna mängumootor ei jooksnud nii, nagu oleks tahtnud.

Kolmas geim võideti kindlalt 25 : 16 ja neljas 25 : 17. Jokkerina mängu sekkunud Veiko Lember tunnistas, et tegelikult olid poisid ise väga head ja ega tal polnudki vaja suurt midagi teha.

“Veidi “õlitasin”, poisid mängisid muidu ise hästi. Meil on Kareliga võrreldes erinev rütm ja seda oli vaja vahetada,” selgitas kord nädalas jooksmas käiv ja viimati jaanuaris palli mänginud sidemängija.

Asko Esna hinnangul hakkasid mehed nüüd pärnakate nurgaründajaid rohkem kinni saama ja järjest rohkem tuli infot, kuhu nende rünnakud lähevad. Nii saadi blokk pidama ja kaitses toodi pallid üles.

Saarlased jätkasid domineerimist viiendas geimis. Siim Ennemuisti servist saadi 5 : 2 ette ja Hindrek Pulga rünnakust 13 : 9 juhtima. Mihkel Tanila naelutas 14 : 11, Pärnu ründas auti ja numbrid 15 : 11 tähendasid ka mängu võitu ning võrkpallipealinna tiitlit Kuressaarele.

Meeskond oli saavutanud selle, mida fännid neilt ootasid. Võidu üht arhitekti Veiko Lembrit iga päev siiski võrkpalliplatsil enam ei näe. “Come back’i aeg on möödas,” nentis Lember.

Treener Asko Esna polnud oma hinnangutes kiidusõnadega Veiko Lembri aadressil kitsi. “Võrkpall on selline mäng, kus võib tõmmata paralleele rattasõiduga,” selgitas ta. “Kui sa oled juba mängima hakanud, siis sa mingeid tõdesid ära ei unusta. Veiko ees müts maha, sest mäng oli kõrge tasemega. Nii resultatiivselt ja hästi palli laiali jagada on suur oskus. Iga võistkond võiks Eesti liigas tema teeneid vajada, Veikol poleks mitte mingeid probleeme.”

Reedel mängitud poolfinaalis surus võõrustajate meeskond Võru servidega nii maha, et võitjas polnud kordagi kahtlust. “Eks väike klassivahe oli olemas,” tunnistas Kuressaare treener Asko Esna.

Võõrustajad said Helar Jalgi servidest ette 4 : 1, Hindrek Pulk ja Mihkel Tanila suurendasid edu juba 16 : 8-le ja ikka servidest. Geim võideti 25 : 13. Kuigi teise geimi algul jäädi 3 : 4 ja 5 : 6 taha, jätkasid saarlased hävitustööd. Siim Ennemuisti blokist saadi juba 12 : 7 ette ja Karel Ellermaa serviässast oli eduseis 18 : 8. Nii vormistati ka lõpptulemus 25 : 14. “Serv oli see, mis määras,” tõdes Asko Esna, lisades, et mehed on läbi hooaja korralikult treeninud ja “pommitanud”.

Kolmandas geimis pani treener Asko Esna mitu põhimeest pingile ning mängu tulid Kevin Saar, Veiko Lember ja Siim Põlluäär. Võrulaste vastupanu oli nüüd tugevam ja nad juhtisid 19 : 18. Enamaks neil aga jõudu polnud ja Ennemuist vormistas võidu 25 : 22.

“Meestel kadus keskendumine pisut ära ja poisid arvasid, et võit tuleb ise, aga kokkuvõttes on 3 : 0 ikkagi tõsiasi,” lausus Esna.

Kuna esimeses poolfinaalis võitis Pärnu tiitlikaitsjat Rakveret 3 : 0 (25 : 16, 25 : 21, 25 : 19), siis kohtub Kuressaare suvepealinna meeskonnaga. “Pärnu vastu mängides on mehed kindlasti motiveeritud. Mõnel mehel on mõndagi teisel pool võrku tõestada ja ma arvan, et lähme julgelt mängima,” märkis Asko Esna.

Kolmanda koha sai Rakvere meeskond, kes alistas Võru 3 : 1.


Kuressaare võrkpallinaiskonnal tuleb leppida teise kohaga

Linnade karikavõistluste naiste võrkpalli finaalis ei andnud Viljandi Kuressaarele suurt sõnaõigust ja mäng võideti kindlalt 3 : 0.

Saarlannad võtsid kiirelt mänguohjad oma kätte ja said algedu 4 : 0. “Meie oma serv töötas siis, aga pärast andsime ka sealt ise järele,” tunnistas Ene Kask.

Siis hakati aga eksima palli vastuvõtul, Viljandi tegi 8 : 1 spurdi, külalised asusid juhtima ja eduseisu enam käest ei antud. Geim tuli Viljandile tulemusega 25 : 12.

Teises geimis jagus tasavägist mängu seisuni 13 : 13. Siis hakati jälle vastuvõtul eksima, rünnati viljandlaste blokki ja see tähendas 21 : 25 kaotust. Ka järgmises geimis suudeti võrdselt mängida seisuni
9 : 9, kuid siis lasti vastasel taas oma mängu mängida ja viljandlaste servipunkt lõpetas geimi nende 25 : 19 võiduga.

“Kokkumäng oli neil natuke parem, nad lõhkusid oma serviga meie mängu ikka täitsa ära ja meie vastuvõtt oli väljaspool igasugust arvestust,” märkis Ene Kask, kelle hinnangul oli Viljandi väga tugev vastane, kellele pole patt kaotada.
Kuigi kodupubliku ees jäi võit võtmata, on Ene Kask oma naiskonna sooritusega kokkuvõttes rahul. “Kui pidada silmas suvel toimuvaid Saarte mänge, siis teame, mida harjutada ja mida edasi teha,” lausus ta.

Reedel mängitud poolfinaalis ei andnud kodunaiskond Soomest külla saabunud LP-Vampula võrkpalluritele mingit võimalust ja pääses kindla 3 : 0 võiduga finaali, kus kohtutakse Viljandiga.

Saarlased tegid väljakul vahekorrad kiiresti selgeks, kui esimeses geimis saadi 8 : 0 ette. Eduseis kasvas 16 : 8-le ja 18 : 8-le ning võideti 25 : 17. Kahes järgmises saadi taas kohe kiiresti algedu ning geimid võideti 25 : 13 ja 25 : 6.

Kuressaare naiskonna treener Ene Kask pidi tõdema, et mänguks seekord ei läinudki, sest kodunaiskonna ülekaal oli suur. “Eks neil andis sõiduväsimus tunda ja nad ei saanud servi vastu võetud, see element õnnestus meil aga päris korralikult.”

Kase hinnangul oli Kuressaare naiskonna serv vastasele raske, samas läks endal vastuvõtt iga geimiga paremaks. “Vastane võimaldas meil ka kokkumängu katsetada ja saime mängus päris palju vahetusi teha,” rääkis treener.
Pronksimängus võitis Tallinn LP-Vampulat samuti kindlalt 3 : 0.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 489 korda, sh täna 1)