Meremees Paul Mardi huvitub eriliselt loomadest ja lindudest

LOOMULT LOOM: Endine meremees ja merendustegelane Paul Mardi on suur loodusehuviline. Tema lemmikraamatute hulka kuuluvadki teosed loomadest, lindudest ja loodusest üldse. Foto: Aare Laine

LOOMULT LOOM: Endine meremees ja merendustegelane Paul Mardi on suur loodusehuviline. Tema lemmikraamatute hulka kuuluvadki teosed loomadest, lindudest ja loodusest üldse. Foto: Aare Laine

Tagamõisa poolsaare Sepise küla poiss Paul Mardi sai merega sina peale juba poisikesena. “Kas ajendiks oli mere lähedus või koolipoisina loetud lood sarjast “Seiklusjutte maalt ja merelt”, aga igatahes läksin ma pärast keskkooli lõpetamist merekooli laevajuhtimist õppima,” ütleb elupõline meremees.

Nüüdne pensionär Paul Mardi (72) naudib elu raamatuid lugedes ja loodusfotosid tehes. Mereta ei saa ta praegugi. Saaremaa merekultuuri seltsi aktiivse liikmena osaleb ta peaaegu kõigil seltsi koosolekutel ja väljasõitudel.

Kas staažikas meremees ka merekirjandusest lugu peab? “Seiklusjutte pole ma ammugi enam lugenud, noore mehena sain vist oma annuse kätte. Nüüd võtan kätte looduslood,“ märgib ta. Aleksei Turovski raamat “Loomult loom” on näiteks väga huvitav. Kuigi selle esimene köide ilmus juba 2004. aastal, pole ta seda varem lugenud. Praegu on aga selle lugemisega lõpusirgele jõudnud.

Paul Mardit köidab selle raamatu autori, populaarse zooloogi oskus lugejaile lihtsas keeles loomade hingeelu selgitada. Aga mitte üksnes see. Mardi sõnul saab Turovski raamatust loomade kohta peaaegu kõike teada – kasvõi seda, et kaevurrott kasvatab endale ise köögivilja.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 248 korda, sh täna 1)