Nastik teeskles kassile surnut (5)

Foto: Leili Valdmets

Foto: Leili Valdmets

Muhus Viira külas elav Leili Valdmets jäädvustas oma koduõues fotodele haruldased hetked.

Teisipäeval avastas tema kass põõsast nastiku, kes oli ennast oksa ümber kerinud. Kui kassil õnnestus siug oksalt alla ajada, viskas roomaja ennast siruli, ajas keele suust välja, punnitas silmi ja teeskles surnut. Kui Leili ja kass eemaldusid, lasi siug jalga.

Ennast “pildihaigeks” nimetav harrastajast loodusfotograaf selgitas, et tegelikult läks ta, fotoaparaat kaasas, vaatama nastikuid, kes elavad tema kiviktaimlas.

Tol päeval oli suur emane nastik kivi peal end soojendamas. “Nuusutas, nuusutas ja vajus vaikselt kivide vahele ära. Teine nastik oli veel. Siis hakkasin vaatama, et mis see kass vahib sinna üles – mõni lind või mis seal on? Näen: uss põõsas. Ma olen kuulnud küll, et nad linnupoegade järele ronivad, aga mida seal praegu võtta oli,” imestas Leili Valdmets.

“Kui kass ta alla sai, siis teeskles surnut. Mina ootasin oma 15 minutit ja madu ei liigutanud ennast. Tegin väikse tiiru ja kui tagasi tulin, oli ta ennast õiget pidi keeranud ja kadus,” kirjeldas Leili juhtunut.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 382 korda, sh täna 1)