Kurjategijalt äravõetud maa jäi jälle müümata (4)

Saare maavalitsuse korraldatud avalikul enampakkumisel jäi juba teist korda müümata kaks kinnistut, mille kohus oli konfiskeerinud 2009. aastal tekitatud kahjude katteks.

Torgu vallas Sääre külas asuvad 52,54 ha suurune Linnumaa kinnistu ja 11,76 ha suurune Horisondi kinnistu olid enampakkumisel vastavalt 24 000 ja 11 500 euro suuruse alghinnaga, kuid ainsatki sooviavaldust ei laekunud.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja maatoimingute alal Merike Toose selgitas, et konfiskeeritud vara müümist takistab kindlasti asjaolu, et mõlemal maatükil on peal hüpoteek, mis ületab kinnisvara hindamisel maatükile määratud väärtuse.

Mõlemad maatükid kuulusid enne konfiskeerimist Mihkel-Kaspar Kuusemetsale, keda Harju maakohus karistas 2009. aastal mitmest firmast üle 6,25 miljoni krooni omastamise eest tingimisi vangistusega ning konfiskeeris talt tekitatud kahjude katteks vara.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 999 korda, sh täna 1)