Kauaaegne kiirabitöötaja Ingrid Holm läheb pensionile (FOTOD) (9)

45 AASTAT MEDITSIINIS: Orissaare kiirabitöötaja Ingrid Holm. Foto: Tõnu Veldre

45 AASTAT MEDITSIINIS: Orissaare kiirabitöötaja Ingrid Holm. Foto: Tõnu Veldre

Homsest on staažikas kiirabitöötaja Ingrid Holm oma töökohustustest prii. Täna tulevad Orissaare kiirabipunkti tema head kolleegid ja sõbrad, et Ingrid pidulikult väljateenitud pensionile saata.

“Kiirabitööst on mul tänu heale kollektiivile ainult head mälestused,” ütles Ingrid Saarte Häälele, lisades, et kolleegid ei ole olnud talle ainult töökaaslased ja sõbrad, vaid kui perekond, kes oli alati tema kõrval, kui tal oli elus väga raske või siis suur rõõm.

Oma erilisima mälestusena tööl oldud ajast meenutas Ingrid juhtumit, kui kiirabile anti sellised koordinaadid elustamist vajava haige juurde sõitmiseks, et no minge siit kusagilt umbes 2 km metsa. “Tänu meie autojuhile, kes neid inimesi teadis, jõudsime siiski kohale ja saime ka patsiendi elustatud,” rääkis ta.

Mis siis nüüd edasi saab? Ingrid märkis muigamisi, et öeldavasti olevat pensionäril kõige kiirem. “Loodan kordki elus oma aiamaa kogu suve rohuvaba hoida,” jätkas ta, lisades, et tal on neli lapselast ja ta tahaks kangesti, et neil oleks võimalus tulla maale vanaema juurde millal iganes nad tahavad. Seni tuli neil arvestada sellega, millal vanaema tööl pole.

Ingridile meeldib ka kududa, pisut õmmelda, lugeda, ristsõnu lahendada ja neil on Tornimäel tohutult vahva näitetrupp. Ingrid kuulub ka Orissaare vallavolikogusse, kirjutab arvamuslugusid Saarte Häälele, teeb lustakaid vemmalvärsse, mida saab aeg-ajalt mõnel üritusel kuulata. “Nii et ajast jääb ikka puudu,” arvas ta.

Ingrid alustas sanitarina töötamist Tartu Kliinilise Nakkushaigla lasteosakonnas 1970. aastal, samal ajal meditsiinikoolis õppides. Pärast kooli lõpetamist sai temast 1973. a 3. aprillil Kärla velskripunkti juhataja, see oli tollal suurim velskripunkt Saaremaal. 1979. aastal suundus ta tööle Orissaarde. Kokku on tal tööstaaži aukartustäratav arv aastaid – 45.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 526 korda, sh täna 1)