Look Koolil näidati taas kõrget taset

ÜLLATUSESINEJA: Kollektsiooni “Kadriorg” demonstreerisid Hannabel Kaal, Bret Nepper, Kertu Truumure, Elena-Liis Lember, Gloria Siirak, Mia Meet ja neljajalgne sõber. Foto: Tambet Allik

ÜLLATUSESINEJA: Kollektsiooni “Kadriorg” demonstreerisid Hannabel Kaal, Bret Nepper, Kertu Truumure, Elena-Liis Lember, Gloria Siirak, Mia Meet ja neljajalgne sõber. Foto: Tambet Allik

Kolmeteistkümnendal Saaremaa koolinoorte moekonkursil, mille teema oli floora ja fauna, pakuti tasemel moodi ja üllatavaid etteasteid.

Moekonkursi korraldusliku poolega toimetanud Raili Kaubi ja Renate Pihl ütlesid Saarte Häälele, et nemad jäid üritusega rahule. “Noored on andekad ning meil on rõõm konkursi korraldamisega nende noorte talentide loovusele ja märkamisele kaasa aidata,” lisas Pihl.

Korraldajad tõdesid, et sel korral oli osalejaid mõnevõrra vähem kui eelnevatel aastatel. “Suuresti sõltubki see just konkreetsest aastast ning õpilaste endi ja ka motiveeritud juhendajate valmisolekust ja ajalisest ressursist,” rääkis Pihl. “Kuna ettevalmistustööd on väga ressursimahukad, siis võib kindlasti ka see üks põhjus olla, miks nii mõnedki potentsiaalsed tegijad sel aastal kõrvale jäid.” Nimelt võttis päris mitme auhinnatud kollektsiooni valmimine lausa pool aastat aega.

Konkursi hääbumise pärast korraldajad siiski ei muretse, kuna nende sõnul võib just nooremate seas täheldada huvi suurenemist. Seega peaks pealekasv olema garanteeritud, leidsid nii Pihl kui ka Kaubi.

Juba teist aastat järjest viis grand prix’ ehk peaauhinna koju Kuressaare gümnaasiumi 10. klassis õppiv Karolin Kärm. Karolin ise märkis, et võitmine iseenesest ei olegi niivõrd oluline. Pigem peab ta tähtsaks konkursilt saadavat tagasisidet: “See annab indu juurde.”

Kollektsiooni “White noise” idee sündis tal jõulude eel: “Mõte tuli siis, kui leidsin laadalt vastava kanga.” Seega oli inspiratsiooniallikaks materjal.

Mood on noore moelooja jaoks esialgu küll hobi, kuid ta sooviks seda siiski kuidagi ka oma tulevikuga siduda. Võidu puhul sai Kärm rändauhinna Maila Juns-Veldre loomingust, mitmeid kinkekaarte ning hulganisti meeneid ja tarvikuid sponsoritelt.

Žüriiliikme Piret Pupparti (Montoni brändi peadisainer, Saaremaa I koolimoekonkursi grand prix’ võitja) sõnul oli põhiline märksõna, mis võidutööd iseloomustas, stiilipuhtus.

“Nagu oleks selle loonud supermoelooja ja siis veel superstilist ka asjadest üle käinud ja iga aksessuaari paika sättinud,” kiitis Puppart Karolin Kärmi kollektsiooni.

Ka Puppartil oli kahju sellest, et vanemas vanuseastmes oli tänavu vähe kollektsioone. Ta lisas aga, et see-eest on viimastel aastatel eriti tasemel olnud ka keskmise vanuseastme (7.–9. klass) tegijad. Sel aastal keskmises vanuseastmes esimese koha saanud Anna Karakjani kollektsioonile “Rändrahn” jagati ka autasustamisel palju kiidusõnu ja paar eripreemiat. Märgiti lausa, et “Rändrahn” võinuks vabalt konkureerida ka vanemas vanuseastmes.

Piret Puppart ütles ka, et aastate jooksul on palju rohkem hakatud tegelema tervikuga. “Mitte üksnes rõivaga, vaid fookuses on ka meik, aksessuaarid, muusika, liikumine jne.”

Vahest ühe meeldejäävama esitusega jäid aga silma noorema vanuseastme võitjad. Nimelt olid kollektsiooni “Kadriorg” loojad Elena-Liis Lember, Bret Nepper ja Lotta Meet võtnud vastu väga julge otsuse, mis neid alt ei vedanud. Nimelt saatis üht modelli keskmist kasvu hall koer, kes tuli oma ülesandega suurepäraselt toime.

Kõiki tulemusi on võimalik vaadata Look Kooli blogilehelt https://koolimood.wordpress.com/.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 342 korda, sh täna 1)