Uim toob Kuressaare baarimaastikule uusi tuuli (8)

UIM: Marko Kesküla ja Lauri Vaher teevad Uimes viimaseid ettevalmistusi, et omanäoline baar juba loetud päevade pärast avada. Foto: Raul Vinni

UIM: Marko Kesküla ja Lauri Vaher teevad Uimes viimaseid ettevalmistusi, et omanäoline baar juba loetud päevade pärast avada. Foto: Raul Vinni

Selle nädala lõpus Kuressaares avatav baar nimega Uim on esimene omataoline, kus pakutakse praktiliselt ainult keelekastet. Kas siis kangemat või ka kraadideta. Sinna kõrvale saab võtta küll ka kerget näksimist, kuid kohviku-restoranilaadset toidumenüüd ei tule.

Uim võtab koha sisse Holostovi kompleksi Kauba tänava poolsetes nurgaruumides, kus varem asus lillepood.

“Sellist baari Kuressaares seni pole,” põhjendas Saarte Häälele uue baari avamist üks Uime eestvedajaid Lauri Vaher. Mandril taolised vaid jooki pakkuvad kohad töötavad. Vaheri sõnul on neil lisaks rikkalikule tavapärasemale joogivalikule menüüs ka iseenda välja töötatud nii kangemaid kui ka kraadideta kokteile.

Uim nimetab ennast surfibaariks. Üks baari eestvedajaid Marko Kesküla on ka Mändjala surfiklubi omanik. Kamba kolmas liige on Priit Uustulnd, kes Vaheri ja Kesküla sõnutsi hakkab tegelema Uime programmipoolega, millele Uim kõvasti rõhku paneb. Suvel tegutseb mõnikümmend inimest mahutavas ruumis igal nädalavahetusel DJ ja tänavale rajatavatel terrassidel hakkab tihti kuulma ka elavat muusikat.

Baaril on ka saladuslik neljas liige – Uimeahv, kelle kohta ei osanud kolmik öelda, kust ta tuli ja kellega täpselt tegu on. “Fakt on see, et ta on Uime oma koduks pidama hakanud ja sealt ta lahkuda ei kavatse,” selgitas Kesküla. “Igavene vigurvänt ta igatahes on ja eks teda tuleb nüüd veidi taltsutada, et ta päris ülekäte ei läheks.”

Uue baari turunduse ja ka sisekujunduse on teinud reklaamiagentuur Idea, mille eesotsas on saarlane Timo Hartikainen.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 6 076 korda, sh täna 1)