Torgus avati suvehooaeg käsitöönäitusega

SUVEHOOAEG AVATUD: Näituse ülespaneku ajal kogukonnamajas katkestasid hetkeks töö ja poseerisid fotograafile Koidu Heinmaa, Annika Ellervee ja Kaire Ley. Foto: Tõnu Veldre

SUVEHOOAEG AVATUD: Näituse ülespaneku ajal kogukonnamajas katkestasid hetkeks töö ja poseerisid fotograafile Koidu Heinmaa, Annika Ellervee ja Kaire Ley. Foto: Tõnu Veldre

Pühapäeval kogunesid talv otsa hoolsalt näputööd teinud käsitööhuvilised Torgu kogukonnamajja, et näituse avamisega turismihooajale hoog sisse lükata.

“Talv on läbi!” hõiskas maja perenaine Annika Ellervee näitust avades. Kuigi tema oodanuks näitusele ka meeste käsitööd, oli ta üheksa naise töödega väga rahul. “Siia ei saa ju inimesi sajuti tulla, sest talvel vallas võib-olla sada inimest ongi kohapeal,” pakkus maja perenaine.

“Kõik saavad näidata talve jooksul tehtut. Kahjuks on veel liiga vähe rahvast liikvel. Seega täna me asju ei müünud. Näitus jääb aga avatuks nädala lõpuni, nii et soovijad jõuavad veel ostma,” märkis ta. Valida on keraamikast ja lapitekkidest kuni heegeldatud sallide ja kampsuniteni. Ehteid ja tikandeid muidugi ka.

Kui raamatukogu saab ümber kolitud, tuuakse kogukonnamajja ka kangasteljed ja siis saavad telgedel kudujad hakata seal koos käima. “Seltsis on lõbusam ja saab ka ideesid vahetada,” sõnas Ellervee. Puutööklassis saaksid ka mehed midagi teha, aga tööriistad peavad endal kaasas olema.

9. mail on plaanis talgupäev maja ümbruse korrastamiseks. Siis võetakse ka puid maha ja pügatakse oksi, et päästeauto vajadusel ligi pääseks. Raamatukogusse jäävad alles postipunkt ja ka internetipunkt koos printimisvõimalusega, sest suvitajatel pole tihti internetiühendust.

Suve tippsündmus on koolimaja 50. juubel. Selle tähistamine on ühendatud valla jaanitulega 21. juunil. Kell 18 avatakse kolm mälestuspinki: Herman Kasele, Enno Kallastele ja Tiiu Suurhansule. Kell 20 süüdatakse jaanituli.

“Sügisel teeme laada. Maja tahavad kasutada ka erinevad laagrid, kuigi magama peab saalipõrandal. Köök on meil tunnustatud ja toimib. Saab pidada juubeleid ja peiesid. Saun on kohalike seas populaarne, sest talvel on raske vett ämbritega vedada,” loetles Annika Ellervee.

Näitusel rahvariidepitse demonstreerinud Koidu Heinmaa käis talvel korra kuus Nasval rahvarõivakursustel. Samal ajal õppis ta Kuressaare ametikoolis 6-kuulistel kangakudumiskursustel. Abikaasa abiga loodab ta kodus Läbara külas kangaspuud üles seada tuppa, mis praegu on maast laeni kirjandust täis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 432 korda, sh täna 1)