Ene Vahter – baleriinist hoolekandejuht

PAINDUB HÄSTI: Armastust balleti vastu pole Ene Vahter kaotanud senimaani. Foto: Tambet Allik

PAINDUB HÄSTI: Armastust balleti vastu pole Ene Vahter kaotanud senimaani. Foto: Tambet Allik

Kui Estonia laval “Luikede järves” tantsinud Ene Vahterile oleks toona öeldud, et kunagi hakkab ta kodulinna hoolekandeasutust juhtima, oleks noor saarlasest baleriin vaevalt seda ette kujutanud. Just nii aga läks.

“Eks ma vist olen selline inimene, kes armastab väljakutseid,” põhjendab Ene Vahter, kes asus uues, SA Kuressaare Hoolekanne juhataja ametis tööle möödunud reedel. Samal päeval tegi ta tutvust Kopli tänava tugikoduga ning külastas Sikassaares Voolu tänaval asuvat sotsiaalmaja ja sealset varjupaika.

Vahteri sõnul võtsid uued kolleegid teda vastu soojalt ning esimesed tööpäevad on möödunud meeldivalt. “Enamik neist inimestest on mulle ju tuttavad,” lausub naine, kellele sotsiaalvaldkond pole tundmatu ala. Mis sest, et Enet teatakse pigem tantsutreeneri ja lasteaednikuna. Nimelt töötas ta 2001.–2007. aastani päevakeskuses erivajadustega inimeste tegevusjuhendajana.

“Tantsisime, andsime etendusi, õppisime toimetulekuks vajalikke oskusi,” loetleb Ene, kelle sõnul andis see töö talle palju tagasi. “Kui ikka klient, kes algul ei suuda trepist üles minna, lõpuks sellega hakkama saab, teeb ju rõõmu!”

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 522 korda, sh täna 1)