Saarlased teevad uue talgurekordi

Kui eelmisel aastal oli Saare maakonnas üleriigilisel “Teeme ära” talgupäeval 163 talgut, siis eilehommikuse seisuga oli tänavu registreeritud juba 167 talgukohta.

“Ega me keegi tee seda ju numbri pärast, aga see näitab, et meie maakonnas on väga aktiivsed inimesed, kes tahavad talgutel osaleda,” rõõmustas “Teeme ära” Saaremaa koordinaator Reet Viira. “See on hea näide, et me oskame hoolida oma ümbrusest, sest kui me ise ei tee, kes siis teeb?” Kui eelmisel aastal osales meie maakonnas talgutel ligi 4000 inimest, siis sel aastal loodab Viira, et ehk tuleb talgulisi kokku isegi viie tuhande ringis.

Viira sõnul on aga kõige vahvam just see, et tänavu on ka palju noorte talguid ja noored on leidnud tee talgutele. Suure tänu ütleb Viira ka vallavanematele, sest see, et vallad aitavad ja toetavad, on talgujuhtidele suur tugi.

Tänavu on talgutel kolm fookust: bussiootepaviljonide kordategemine, tuleohutus koostöös päästeametiga ja mereäärsete kohtade koristamine. Väga palju talguid korraldataksegi just sadamates. Sõrve lionsite poolt, ja seda tänu Leo Filippovile, tuli kodanikualgatusena bussiootepaviljonide korrastamine. Vivacolor andis tasuta puidupeitsi ja nii värvitakse üle näiteks Kaarmise, Kuusiku, Sõrve ja Torgu bussiootepaviljon.

Reet Viira palus teada anda, et talgujuhid saavad Tere-paketid kätte alates 30. aprillist Kaubaaidast. Meie maakonnast on Tere tooteid tellitud kokku 110 talgukohta. Talguid saab registreerida 2. maini, kuid talgukoordinaatori sõnul oleks siiski hea, kui registreeritaks enne seda kuupäeva. Samuti oleks hea, kui talgulised end kirja paneksid, siis teavad ka talgujuhid arvestada, näiteks supikogustega. “Nii et ma usun, et iga talgu leiab oma talgulised,” lausus Reet Viira, lisades, et kes veel ei ole sobivat talgukohta leidnud, saab seda teha www.talgud.ee kodulehel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 610 korda, sh täna 1)