Tilliga ja tillita (1)

Eilsel võrdse palga päeval pakuti Kuressaare toitlustuskohtades roogasid, mille hinnavahe oli sööjatele toidu maitserohelise sisaldusest olenevalt kuni 30 protsenti. Selle aktsiooniga juhiti külastajate tähelepanu faktile, et arusaamatul põhjusel makstakse naissoost töötajatele samaväärse töö eest tunduvalt väiksemat palka.

Millest selline vahetegemine tingitud on, võib vaid oletada. Üks põhjus on kindlasti see, et mehel on kergem tööd leida ja tööl käia mandril või välismaal kui näiteks väikelastega pereemal. Seega lööb mees töövestlusel letti palganumbri, mis tema meelest õiglane on. Kodu lähedal töökohta ihkav pereema lepib aga selle palgaga, mis tööandja pakub.

Paraku on väidetava palgalõhe tõelevastavust keeruline kontrollida, kuna erasektoris pole palgad avalikud. Riigiametnike palgaastmed on aga standardiseeritud, mis vahetegemise välistab. Selg tasub aga sirgu ajada ja suu lahti teha juba töölepingu sõlmimisel. Hilisem rahulolematuse näitamine pole korrektne ja vaevalt sellest kuigi palju kasu on.

Muide, üle lahe Soomes saavad nii tilliga kui ka tillita töötajad samaväärse töö eest palju rohkem palka, kui Eestis makstakse. Selle loogika järgi peaks ehk kord aastas pakutama toitlustuskohtades tasuta lõunat neile, kel töökoht kodusaarel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 280 korda, sh täna 1)