Mahe ja tervislik. Ka mullale

See, et Saaremaa väiketootjate kaup jõuab lisaks tosinale pealinna Rimile ka siinse Rimi riiulitele, peaks rõõmustama nii tootjaid endid kui ka tarbijat. Kujuneb ju kohalike tootjate esindatus ja “produktide” valik kohapealses Rimis suuremaks kui Tallinnas.

See, et mahetoit on tervislik, pole teadmata ilmselt kellelegi. Ja mahe on aina enam hinnas.

Kui siinne tarbija ostab mahetooteid eelkõige oma tervist silmas pidades, siis mõnelgi pool mujal maailmas, näiteks Rootsis, on tarbijad märgatavalt teadlikumad, pidades lisaks oma tervisele tähtsaks ka keskkonna oma.

Keskkonnasõbralik mahetootmine aitab mulda elus ja terve ehk viljaka hoida. Ning mulla hea tervis on globaalselt tähtis küsimus.

Kui maa senine mõtlematu kurnamine jätkub ja senised viljakad alad inimtegevuse tagajärjel viljatuks tühermaaks muutuvad, on oht, et nälga jäänud inimkonnal tuleb endal “mullatoidule” minna. Nagu väidab David R. Montgomery hiljuti ka Eestis trükivalgust näinud ja palju poleemikat tekitanud teoses “Muld. Tsivilisatsioonide häving”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)