Külalisõpetamise aktsioon jõuab enam kui 30 kooli

Eile sai avalöögi algatuse “Tagasi kooli” ja võrgustiku Rajaleidja ühine üleriigiline külalisõpetamise aktsioon “Rajaleidjad tagasi kooli”, mille jooksul annavad rajaleidjad külalistunde enam kui 30 koolis.

Jõud ühendati selleks, et tõsta õpilaste teadlikkust karjääri- ja õppenõustamisteenustest, teatas SA Innove BNS-ile. Esmaspäevast kuni 1. maini annavad rajaleidjad külalistunde 9. klassi õpilastele enam kui 30 koolis. Tunde antakse teemadel, mis noori nende haridus- ja tööelus edasi aitavad, alates CV ja motivatsioonikirja koostamisest kuni õpirändamiseni.

Üle-eestiline Rajaleidja võrgustik toetab lapsi ja noori nende haridus- ja tööelus. “Ühel või teisel eluetapil vajame kõik tuge, eriti oluline on see kasvueas,” tõdes Rajaleidja arenduskeskuse juhataja Urve Sellenberg. “Meie ülesanne on eemaldada takistused laste haridusteelt ning aidata leida noortel suund töömaailmas,” selgitas Sellenberg.

Möödunud sügisel avatud Rajaleidja keskused on teinud õppenõustamis- ja karjääriteenused tasuta kättesaadavaks kõigile kuni 26-aastastele lastele ja noortele, sõltumata sellest, kas nad elavad linnas või väikevallas.

“Tagasi kooli” eesmärk on aidata kaasa koolide ja ülejäänud ühiskonna koostöö suurenemisele. Algatus kutsuti ellu 2007. aastal sihtasutuses Noored Kooli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 264 korda, sh täna 1)