Pammana poolsaarel on lootust paremale levile

Mobiilsideteenuse pakkuja EMT lubab aastaid halva mobiilileviga hädas olnud Pammana poolsaarel anda endast parima, et teenuse kvaliteet piirkonnas paraneks.

“Kuna Pammana külas on mobiililevi kvaliteedi teema hetkel aktuaalne, võtame selle piirkonna tänavu üheks oma prioriteediks ja viime juba lähiajal seal läbi eraldi mobiiliteenuse kvaliteedi mõõtmise ja kaardistamise,” ütles AS-i Eesti Telekom meediasuhete juht Raigo Neudorf.

“Kohe, kui tulemused käes, saame kohalikele elanikele ka konkreetsemaid soovitusi jagada,” sõnas meediajuht.

Kuigi uue mobiilimasti rajamist EMT lubada ei saa, on Neudorfi sõnul olemas erinevaid individuaalseid lahendusi (välisantennid, Fix-GSM-seade), mille abil teenuse kvaliteeti parandada.

Märtsis kirjutas Saarte Hääl, et Leisi vallas Pammana poolsaarel on mobiililevi selle teenuse sünnist alates olnud ebarahuldav. Kohalike sõnul jääb poolsaar leviala osas justkui tühja koha peale, mistõttu ei õnnestu sageli just majades sees kõnesid ilma kõnekatkestusteta lõpuni rääkida. Vaatamata piirkonna inimeste kaebustele ei ole levi poolsaarel seni paremaks läinud.

Nõuded kõikide operaatorite mobiilside kvaliteedile on määratud elektroonilise side seaduses, millest antud juhul on olulisim paragrahv 4 ehk väljatugevuste teema.

“Loomulikult on meie eesmärk maksimaalse levi, nii parima väljatugevuse kui ka kliendi tunnetatud kvaliteedi poole püüdlemine,” kinnitas Neudorf. Lisaks klientidelt tulnud tagasisidele jälgib ka ettevõte ise teenuse kvaliteeti nii võrgustatistika kui ka testmõõtmiste baasil, mõõtes oma mobiililevi üle terve Eesti vähemalt kord aastas. Täiendavalt mõõdab mobiililevi kõikjal Eestis ka tehnilise järelevalve amet. “Paraku ei saa nende mõõtmiste käigus muidugi garanteerida, et kõik külad mõõtmistesse satuvad,” möönis Raigo Neudorf.

EMT eestkõneleja ütles, et mobiilimastide kaugus üksteisest on Saaremaal kuni 20 km ning kaugemad külad jäävad mastist 5–7 km kaugusele. Pammana küla lähim mast asub Metskülas, ca 6,5 km kaugusel, ja sealt on tugijaama suund otse Pammana peale. Ehkki tugijaam tekitab enda ümber ringikujulise leviala, on levi tugevam sealpool, kuhu suunda on tugijaam masti otsas pööratud.

Saarte Hääl saatis esmaspäeval Pammana poolsaare mobiililevi kohta küsimused ka Elisale ja Tele2 Eestile. Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt teatas, et ajendatuna Saarte Hääles ilmunud artiklist tuleb nende tehnik järgmisel nädalal Pammana poolsaarele levi mõõtma. Elisa Saarte Hääle küsimustele ei reageerinud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 246 korda, sh täna 1)