Maakonnas jäi suitsupriiks 39 klassi

Järjekorras juba 13. korda toimunud võistlusel õnnestus Saare maakonnas suitsule ei öelda 39 klassil. Viis klassi katkestas.

Tervisedenduse peaspetsialisti Imbi Jäe teatel on selle võistluse mõte eelkõige tervislike eluhoiakute pooldamine ja üks mis kindel – tegu pole millestki loobumise propageerimisega, vaid tervislike eluhoiakute tähtsustamisega. “Ja igal juhul kingitusega iseendale, oma tervisele ja oma lähikondlastele, öeldes ei tubakale,” märkis Jäe.

“Suitsuprii klassi” võistlus toetab mittesuitsetamist kui eluviisi ja tõekspidamist. Konkursi peamised eesmärgid on suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimise alustamist ennetada või edasi lükata, motiveerida tubakat tarbivaid õpilasi sellest loobuma.

Saaremaa õpilased on võistluses osalenud 2004. aastast. Sel õppeaastal osales Saare maakonnast kaheksa kooli 44 klassi ja 589 õpilasega, eelmisel õppeaastal osales aga kümne kooli 37 klassi 483 õpilasega. Võistluse lõpuni pidas vastu 39 klassi, katkestas viis.

Saaremaa tervisenõukogu ergutusauhind on võistlusel 75 eurot, mis tuleb rahvastiku tervise arengukava 2009–2020 vahenditest. “Ergutusauhinna saab üks võistluse perioodil vastupidanud klass ja sel aastal sai selle loosi tahtel Salme põhikooli 4. klass, ” teatas Jäe.

Tervise Arengu Instituut loosib kõikide edukalt lõpetanud klasside vahel lisaks maakondlikule ergutusauhinnale välja kaheksateist 270 euro suurust auhinda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 154 korda, sh täna 1)