Linn tänavavalgustusest: kõiki nõudeid ei saagi täita (11)

Vastuses linnavolinik Argo Kirsi märgukirjale “Uued valgustid takistavad kõnniteedel liiklemist” selgitas Kuressaare abilinnapea Mart Mäeker, et paraku on äärmiselt keeruline leida vanalinna juba välja kujunenud kitsastes tingimustes kõiki nõudeid rahuldavaid lahendusi. Vastuses on ka viidatud mõningatele standarditele ja normidele.

Parimad lahendused saavad Mäekeri sõnul tekkida vaid kogu tänavat tervikuna projekteerides, lahendades ja rekonstrueerides. “Antud tänavavalgustuse rekonstrueerimise projekti põhieesmärgi elluviimine ei hõlma aga terviklahendusi, mistõttu tuli projekteerijal ja teistel protsessis osalejatel teha valikuid,” lisas Mäeker.

Mäeker selgitas, et mastide asukoha valikul lähtuti muinsuskaitse eritingimustest ja juba olemasolevate maa-aluste kaablite ja torustiku asukohast. “Viidatud Pika ja Kopli tänava ristmiku piirkonnas on kõnnitee all juba hulk olemasolevaid Elektrilevi kaableid ja äärekivist sõidutee poole kulgeb kõrgepingekaabel,” märkis abilinnapea Mäeker oma vastuses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 764 korda, sh täna 1)