Kiirusemõõtmistalgutel avastati ka patustajaid (3)

PILT TALGUPÄEVAST: Masa teeristis mõõdab kiirust patrullpolitseinik Jaanus Keert. Tagaplaanil selgitab Tõnu Põldema kinnipeetud juhile korrast ära esitulega sõitmise ohtlikkust. Foto: Tambet Allik

PILT TALGUPÄEVAST: Masa teeristis mõõdab kiirust patrullpolitseinik Jaanus Keert. Tagaplaanil selgitab Tõnu Põldema kinnipeetud juhile korrast ära esitulega sõitmise ohtlikkust. Foto: Tambet Allik

Eile osales Eesti sarnaselt teiste Euroopa riikidega kiirusemõõtmise päeval. Ööpäeva jooksul kontrollisid politseinikud koos naaberriikide kolleegidega piirkiirusest kinnipidamist rohkem kui 300 paigas üle Eesti.

Saaremaal oli väljas kaks patrulli Kuressaare–Kuivastu maanteel. “Üks patrullidest reageeris ka väljakutsetele, teine keskendus kiiruse mõõtmisele,” selgitas Kuressaare politseijaoskonna patrullitalituse juht Mattis Sikk eilset töökorraldust.

Neljapäeva hommikul pärast kümmet Masa ristis kiirust mõõtnud patrullpolitseinik Jaanus Keert võis rõõmsalt tõdeda, et suuri rikkumisi nad koos paarilise Tõnu Põldemaga seni avastanud polnud. “Alates kella kaheksast hommikul oleme märkuse teinud neljale kiiruseületajale, kelle kiirus jäi saja kanti või natuke alla selle. Kinni pidasime ka need sõidukid, mille tuled polnud korras. Selliseid oli kolm. Viitasime esinenud puudustele. Tänase päeva eesmärgiks pole trahvimine, vaid tähelepanu juhtimine,” rääkis Keert.

Eile õhtul kella viieks oli maakonnas tabatud seitse kiiruseületajat. “Neist kaks ületas kiirust 20 kilomeetrit tunnis või rohkem. Nende vastu algatati väärteomenetlus, ülejäänud juhid pääsesid hoiatusega,” ütles politsei pressiesindaja Heiko Leesment.

Talgute lõplikud tulemused selguvad reede hommikul kell üheksa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 492 korda, sh täna 1)