Annetamise loogika

Erakondadele annetatakse raha erinevatel kaalutlustel. Näiteks on annetajateks tihtipeale erakondade oma liikmed, mis on igati arusaadav. Toetatakse organisatsiooni, kuhu ise kuulutakse ja mille heast käekäigust võib sõltuda ka parteiliikme oma poliitiline karjäär.

Juhul kui annetaja ise parteisse aga ei kuulu, võivad rolli mängida maailmavaatelised kaalutlused. Kuna aga vasakpoolsed teevad siinmail parempoolsetega koalitsioone, ei ole alati päris selge, kuhupoole parteid ikkagi vaatavad ja mis piirini ollakse valmis kompromisse tegema. Ilma kompromissideta mõistagi ka kuhugi ei jõua.

Asjaolu, et nii mõnedki inimesed Saaremaal ja ka mujal Eestis annetavad sama kvartali jooksul raha mitmele parteile, tekitab aga küsimusi. Kindlast poliitilisest maailmavaatest sellistel puhkudel vist rääkida ei tasu.

Paljud meist arvavad, et annetused erakondadele on üleüldse kurjast. Öeldakse ju, et kes maksab, see tellib ka muusika. Vaevalt see poliitikas päris nii mustvalge on, kuid mõtlema paneb sellegipoolest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 130 korda, sh täna 1)