Rokkiv ajateenistus

Ajateenistusega on seotud lugematu hulk müüte ja legende. See lihtsalt on selline koht, mis annab kõneainet ja samas soodustab kõiksuguste juttude teket ja levikut. Läbib ju ajateenistuse suur hulk noormehi ja viimasel ajal ka üha enam neide. Nende tegemistele elavad teenistuse ajal kaasa paljud, kel on tihtipeale suur huvi selle vastu, mis pataljonis või metsas siis õigupoolest toimub.

Sõdurihakatiste ja ka ajateenistuse läbinute juttude puhul tasub tähele panna, et igaühe jaoks on ajateenistus individuaalne kogemus. Paljugi oleneb sellest, kellega ollakse koos samas väeosas, rühmas või toas. Kes satub seersandiks ja kes reameheks ning milline on ajateenija meelestatus. See kõik mõjutab teenistuse kohta levivaid lugusid.

Seetõttu on äärmiselt sümpaatne, et Eesti kaitsevägi võimaldab ka ise ajateenijatel oma kogemustest avalikult rääkida. Kindlasti said nii mõnedki poisid ja tüdrukud Saaremaa ühisgümnaasiumi saalis palju uut teada. Tõenäoliselt oli paljude jaoks uus ka see, et kaitsevägi lubab ajateenijatel nii vägevat muusikat teha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 80 korda, sh täna 1)