Riigikogus loodi saarte regiooni toetusrühm (1)

Tiidus võib ministriks saadaRiigikogus asutati Saarte regiooni ja merekultuuri toetusrühm, mille esimees on Urve Tiidus (fotol).

“Saarte ühendus oli ka eelmises Riigikogu koosseisus. Sellesse kuulusid peamiselt saartel elavad ja saartelt valitud saadikud. Ja need saadikud, kellele saarte ja mere teemad korda lähevad,” ütles Tiidus Kadi raadiole. “Saadikute ühenduse roll on saarte regiooni, seega ka Läänemere teemasid seadusandluses suurema tähelepanu all hoida, ka üldiselt merekultuuri ja saarelist elulaadi väärtustada.”

Rühma liikmed on Raivo Aeg, Andres Ammas, Ivi Eenmaa, Enn Eesmaa, Igor Gräzin, Hannes Hanso, Jüri Jaanson, Johannes Kert, Toomas Kivimägi, Kristjan Kõljalg, Kalle Laanet, Lauri Luik, Madis Milling, Eiki Nestor, Heidi Purga, Laine Randjärv, Vilja Savisaar-Toomast, Imre Sooäär ja Artur Talvik.

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimisringkonnast riigikokku pääsenud saarlased on esindatud mitmes parlamendirühmas ja ühenduses. Näiteks on Kalle Laanet Eesti-Austraalia ja Uus-Meremaa parlamendirühma esimees ning kuulub lisaks veel mitmesse parlamendirühma. Samuti on ta Taiwani toetusrühma esimees ja kuulub siseturvalisuse vabatahtlike ja Haapsalu raudtee toetusrühma. Viimasesse kuuluvad ka saarlased Hannes Hanso ja Raivo Aeg. Hanso on Eesti-Mongoolia parlamendirühma esimees ja mitme rühma liige. Aeg kuulub Eesti-Ukraina parlamendirühma.

Riigikogu juhatus kinnitas eelmisel nädalal ka alaliste komisjonide koosseisu. Hiiu, Saare ja Lääne piirkonnas kandideerinud saadikud on esindatud viies komisjonis. Maaelukomisjoni kuulub Lauri Luik, põhiseaduskomisjoni Kalle Laanet, rahanduskomisjoni Andres Ammas ja Urve Tiidus. Väliskomisjoni kuuluvad Enn Eesmaa ja Hannes Hanso ning õiguskomisjoni Raivo Aeg.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 482 korda, sh täna 1)