Oliver Leppik tuli Poistelaulu finaalis teiseks

AUHINNAGA: Oliver Leppik ja tema juhendaja Helle Rand pärast lauluvõistlust. Foto: Piret Leppik

AUHINNAGA: Oliver Leppik ja tema juhendaja Helle Rand pärast lauluvõistlust. Foto: Piret Leppik

Laupäeval, 11. aprillil toimus Tartu Miina Härma gümnaasiumis Eesti meestelaulu seltsi IX üleriigilise poiste-solistide lauluvõistluse Poistelaul 2015 finaal. KG huvikooli Inspira kasvandik Oliver Leppik saavutas finaalis 2. koha.

Maakondlikel ja linnade eelvoorudes osales kuues erinevas vanusegrupis tänavu rekordarv osavõtjaid – kokku 527 lauljat. Saare maakonna eelvoor toimus juba 1. märtsil Kuressaare gümnaasiumi aulas ja osales 31 laulupoissi. 15. märtsil Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimunud Põhja-Eesti vahevoorus osales seitse Saaremaa poissi.

Sealt osutusid väljavalituks Oliver Leppik (juh Helle Rand) ja Karret Sepp (juh Karin Pulk), kes osalesid finaalvõistlusel.

Võistlus toimus kuues vanusekategoorias. Võistulaulmise lõppvoorus osales 38 tublimat laulupoissi üle Eesti. 8–9-aastastest poistest saavutas auhinnalise 2. koha Oliver Leppik. Oliver esitas Ülo Vinteri laulu “Hoidkem vaid ühte”. Kuni 16-aastaste noormeeste hulgas saavutas Karret Sepp tubli 4.–6. koha.

Esinejaid hindas kolmeliikmeline žürii eesotsas emeriitprofessor Venno Lauluga ning lauljaid saatis orkester Margus Kappeli juhatusel.

Iga vanusegrupi võitja sai auhinnaks jalgratta ja võitjate juhendajad preemiaks Tallinki kruiisi Stockholmi. Esikolmikusse tulnud lauljad said auhinnaks tõukeratta, rula ja arvutimängu, juhendajad veel kinkekaardi rahvusooper Estonia etendustele ja Eesti Kontserdi kuldse klassika lõppkontserdile.

Helle Rand

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 154 korda, sh täna 1)