Oesel Singers tõi Leedust hõbediplomi (2)

Foto: erakogu

Foto: erakogu

Möödunud nädalavahetusel Leedus Kaunases Naujalise-nimelisel konkursil osalenud koondkoor Oesel Singers, mille selleks puhuks moodustasid Eysysla ja Kihelkonna segakoor, pälvis hõbediplomi.

“Hõbediplomiga oleme väga rahul,” ütles koori peadirigent Veikko Lehto (fotol vasakul) ja lisas, et saadud punktisumma annab tunnistust tugevast esitusest. “Ma usun, et žürii ei teinud meile mingit allahindlust,” kinnitas ta.

Lehto märkis, et nad ise kuulsid saatuse tahtel vaid seda koori, mis tuli lavale pärast nende etteastet, ja see osutus konkursi parimaks kooriks. “Need koorid, mida kuulsime grand prix’ voorus, olid kõik ülikoolide noortekoorid ja kõlasid kõik väga suurepäraselt,” rääkis Lehto, kelle sõnul paigutuski Oesel Singers üldpildis pigem väga tugevate kooride sekka.

Samas oli konkursil ka mitmeid tagasihoidlikumaid kollektiive, kelle tulemust hinnati pronksdiplomi või osavõtudiplomiga. “Minnes lootsime muidugi parimat, aga kuna meil erilist varasemat konkursikogemust pole, siis ei osanudki nagu midagi tahta. Oluline oli, et ise oleksime rahul ja annaksime endast parima,” märkis peadirigent.

Esmakordselt toimunud konkursil osales 21 koori viies kategoorias ja konkursiväliselt soovis esineda veel seitse koori. Lisaks konkursikavale lauldi lõppkontserdil, kus koori juhatas Kihelkonna segakoori dirigent Imbi Kolk. Väljastpoolt Leedut osales peale saarlaste veel Szczecini mereväeakadeemia koor Poolast ja segakoor Daugava Lätist.

Veikko Lehto kinnitas, et nende reis õnnestus 100-protsendiliselt ja kõik sujus väga ladusalt. “Hotell oli suurepärane, toidud maitsvad, bussijuht professionaalne, ilm soe ja kevadine, Kaunase linn kaunis, konkurss ja lõppkontsert muusikaliselt õnnestunud ning seltskond sõbralik, heatujuline ja laulumaias,” loetles Lehto, lisades, et toredamat ja sisukamat nädalalõppu ei oska ette kujutadagi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 168 korda, sh täna 1)