Mustla külade muhedad mehed ja nutikad naised

SIIN ME OLEME: Helle, Sven ja väike Emma Rootsist on Mustlasse, oma maamajja kohale jõudnud ja tunnevad sellest heameelt. Foto: Tambet Allik

SIIN ME OLEME: Helle, Sven ja väike Emma Rootsist on Mustlasse, oma maamajja kohale jõudnud ja tunnevad sellest heameelt. Foto: Tambet Allik

Mis ühendab ühenimelisi külasid peale nime? Kui külad on ühes maakonnas, siis maakond. Aga mis või kes veel? Näiteks Laimjala valla Mustlas elab mees, kes on sündinud Pihtla valla Mustlas.

Tegelikult ei otsi Saarte Hääle reportaažitiim Mustla külade ühisosa. Tore on külades käies teada saada, kes kusagil sündinud ja miks ta just selles külas elab, miks talle see küla meeldib, mis on ühe või teise küla omapära.

Mustlaga assotsieerub siinkirjutajale ennekõike kunagine linnake (1938–1979) ja nüüdne alevik Viljandimaal. Mustla–Viljandi maanteel peeti omal ajal traditsioonilisi jalgrattasõiduvõistlusi, Mustlas toimusid spordiühingu Jõud treeninglaagrid.

32 aastat teenis Mustla kogudust Saaremaalt pärit legendaarne kirikuõpetaja Harri Haamer, keda pärast Siberist naasmist kodusaarele tagasi ei lubatud. Harri Haameri matusepäeval (14.08.1987) kogunes teda ära saatma umbes 2000 inimest. Viljandimaa Mustlas on ka Kuressaare tänav.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 387 korda, sh täna 1)