Kui Krista Lember paati astub, jääb aeg tema jaoks seisma (1)

NOORUSLIK JUUBILAR: Vaimne kultuuripärand köidab Krista Lembrit. Teisiti ta oma tööd teha ei saaks. Foto: Tambet Allik

NOORUSLIK JUUBILAR: Vaimne kultuuripärand köidab Krista Lembrit. Teisiti ta oma tööd teha ei saaks. Foto: Tambet Allik

Kui tosin aastat tagasi Krista Lembriga rääkisin, tõdes Abruka saare Vahtra talu perenaine: “Kui astud Roomassaares paati, siis jääb aeg seisma, mõtted uitavad oma radu ja nii need ideed ja tahtmised tekivadki – mida teha ja kuidas teha, näitamaks teistelegi, kui ilus see saar on.”

Nõnda siis on Abjas sündinud ja seal koolis käinud ubamulgist, nagu Krista ise ennast tutvustas, ammuilma saarlane saanud. Enamgi veel, hinnatud rahvakultuurispetsialist edendab koos Abruka saarevahist abikaasa Reinuga väikesaarel turismi.

Vahtra talu võõrustab suvekuudel nii loodushuvilisi kui ka laululaagri lapsi, kõiki neid, kellele meeldib saare vaikelu ja looduse ilu.

Nooruke spetsialist haaras härjal sarvist

Tänavune aasta on Krista Lembri jaoks eriline. Jürikuu kolmandal päeval oma juubelit (50) tähistades püüdis ta päikest Egiptuses. “Igal aastal üritame teha ühe pikema reisi eksootilistesse paikadesse. Egiptuses oleme varemgi käinud, ka Tuneesias ja mujal,” märgib juubilar.

Sel aastal saab Krista tähistada veel teistki ümmargust tähtpäeva – 30 aastat tagasi lõpetas ta Viljandi kultuurikooli ja järgmisel aastal tuli Saaremaale tööle. Diplomeeritud kultuuritöötajast sai Pamma kultuurimaja direktor.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 691 korda, sh täna 1)