Imbi Jäe kuulutati aasta tervisedendajaks 2015 (2)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEile kuulutas Eesti tervisedenduse ühing aasta tervisesõbraks 2015 näitleja Henrik Kalmeti ning aasta tervisedendajateks 2015 Saare maavalitsuse tervisedenduse peaspetsialisi Imbi Jäe ja Hiiu maavalitsuse tervisedenduse peaspetsialisti Vilma Tikerpuu.

“Kui ausalt öelda, siis tunne on imelik,” ütles Imbi Jäe (fotol) Saarte Häälele, lisades muiates, et esimesena teatas talle sellest Tõnis Kipper ja kuna on ju aprillikuu, pidas Imbi seda esialgu aprillinaljaks.

Imbi Jäe märkis, et meie maakonnas on tubli meeskonnaga tehtud tervise edendamise osas head tööd ja kaasatud erinevaid sihtgruppe. Lastest eakateni, sõltumata soost ja sotsiaalsest kuuluvusest.

“Seega ei ole see tunnustus ainult minule, vaid ka kõigile aktiivseile kaasamõtlejaile, toetajaile, ja oluline on siinjuures, et läbi selle on märgatud kogu Saare maakonda.”

Eesti tervisedenduse ühing iseloomustab Imbit kui inimest, tänu kelle aktiivsele hoiakule ja tervislike eluviiside propageerimisest tulenevatele vaadetele on Saare maakonnas toimunud aasta-aastalt enam tervisedenduse valdkonda tutvustavaid ettevõtmisi, läbi viidud erinevaid kampaaniaid ja koolitusi. Imbi eestvedamisel on maakonnas loodud edukalt toimiv tervist edendavate koolide ja lasteaedade võrgustik.

Maakonna tervisedendaja algatusel ja juhtimisel on koostatud maakonna terviseprofiil, samuti on see olemas enamikul kohalikest omavalitsustest ning sellele toetudes on alustatud mitmete projektidega.

Neist üks, Kuressaare linnavalitsuse läbiviidud “Tööealised (kures)saarlased tervemaks ja liikuvamaks”, pälvis sel aastal Saaremaal tunnustuse “Aasta tervisepanus”.

Tunnustus antakse üle 5. juunil üleriigilisel tervisekonverentsil Radisson Blu Hotel Olümpias. Aasta tervisedendaja tiitliga kaasneb ka rahaline preemia.

Eesti tervisedenduse ühing tunnustab maailma tervisepäeval tervisedendajaid seitsmendat korda. 1995. aastal loodi maakondades tervisedendajate võrgustik, seega täitub paikkondlikul tervisedendusel 20 aasta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 850 korda, sh täna 1)