Kuressaares leegitses kuur

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Pühapäeval öösel kell 1.09 sai päästekeskus teate tulekahjust Kuressaares Ristiku tänaval. Teataja sõnul põles puukuur. Kui päästjad kohale jõudsid, selgus, et lahtise leegiga põles kõrvalhoone mõõtudega 16x 4 meetrit. Põleng likvideeriti kell 3.21.

Naabruses elav Kaisa märkas oma sõnul enne magama minekut õue minnes kuuri aknast ribakardinate vahelt veidrat kuma.

“Samal hetkel lõi leek katusest välja ja eterniit hakkas praksuma ja lendama. Helistasin kohe päästjatele, kes tulid kohale umbes kolme-nelja minutiga. Aga see ootamise aeg tundus väga pikk,” rääkis Kaisa.

“Meie mehed lasid aiavoolikust vett peale ja tuul oli teiselt poolt, nii et meie jaoks midagi hullu polnud,” arvas ta. “Naaber magas sel ajal. Tormasin tänavale ja karjusin, aga ta tuli juba toast välja. Ju see praksumine äratas ta üles.”

Politsei piiras põlenguala lintidega ja sulges tänava. Juhuslik möödasõitja kirjeldas juhtunut niiviisi: “Sõitsime mööda Tallinna tänavat, kui ma nägin suitsu ja palusin juhil tagasi sõita. Kui lähemale jõudsime, nägin leeki ja valisin 112, aga keegi oli juba enne mind helistanud. Sellest hoolimata küsitles dispetšer mind niikaua, kuni politsei ja päästjad kohale jõudsid.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 588 korda, sh täna 1)